Valkeakosken isoimmassa koulussa häiriöihin puututaan napakasti – tästä muoti-ilmiöstä Roukon rehtori varoittaa vanhempia

Roukon yhtenäiskoulu avasi ovensa oppilaille reilut kaksi vuotta sitten koronapandemian keskellä. Vierailimme koulussa kysymässä, miten arki on lähtenyt siellä käyntiin. Näin rehtori Taru Räsänen kommentoi esimerkiksi koulun tiukahkoa puhelinpolitiikka: ”Ei kännykkä mikään perusoikeus ole”. Ysiluokkalaisten mukaan Roukko on ”Koskin hienoin koulu”.

Roukon yhtenäiskoulun 6.-luokkalaiset Eemi Karjalainen (vas.), Aatu Pekkola ja Tuukka Siiskonen ovat tyytyväisiä siihen, että isossa koulussa on paljon erilaisia tiloja. Kun kolmikko oli 2. luokalle, he olivat mukana suunnittelemassa Roukon uutta leikkipuistomaista pihaa. ”Jos olisi nyt 2.-luokkalainen, piha olisi kiva”, Siiskonen uskoo. Nykyään heidän suosikkipaikkansa on työskentely- ja oleskelutila Keidas. Oppilaat odottavat jo 7.-luokalle pääsemistä, sillä yläkoululaiset saavat olla kaksi kertaa päivässä välitunnit sisällä.

Valkeakosken ensimmäinen iso yhtenäiskoulu eli Roukon yhtenäiskoulu avasi ovensa oppilaille reilut kaksi vuotta sitten koronaviruspandemian keskellä. Vierailimme Roukossa katsomassa, miten arki on lähtenyt uudessa koulussa käyntiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos