Valkeakoskella kuullaan pian Kiira Korven paljon keskustelua herättäneitä runoja – ja paljon muuta

Valkeakoski-opiston lausuntapiirin Riimin runoteatteriesityksen teemaksi valikoitui tällä kertaa kohtaaminen.

Riimin harjoituskuvassa Kristiina Sihvonen, Rauno Möttönen ja Mari Pääsky. Runoesitys ”Miksi sinulla ei ole kurahousuja – Satunnaisia kohtaamisia” esitetään kolmesti Kaupunginteatterin talon Verstas-näyttämöllä viikonloppuna 21.–23. huhtikuuta.

Viikonvaihteessa 21.-23. huhtikuuta Valkeakoskella nähdään ja kuullaan, mitä Valkeakoski-opiston lausuntapiiri Riimissä on viime syksystä lähtien aherrettu. Ohjaaja Veli-Pekka Ristaniemen johdolla on rakennettu runoteatteriesitys Miksi sinulla ei ole kurahousuja – satunnaisia kohtaamisia.

Riimin puheenjohtaja Rauno Möttönen ja sihteeri Merja Vaittinen kertovat, että teema ideoidaan joka kerran yhdessä.

”Tämänkertaisen teeman valintaan saattoi vaikuttaa se, että lähes valmis esityksemme Hän ja Se peruuntui vuoden 2020 koronan takia”.

Tavan mukaan kukin esiintyjä etsii sitten teeman pohjalta itselle sopivia runoja. Niistä valikoidaan sitten yhdessä esityksen runot.

”Tällä kertaa runojen löytäminen teeman pohjalta osoittautui yllättävän hankalaksi, mutta lopulta onnistuimme, kun lavensimme ajatusta muistoon tai odotettuun, mutta toteutumattomaan kohtaamiseen.”

Riimiläiset kertovat, että monesti on kova työ saada runot sellaiseen järjestykseen, että runoista syntyy toimiva runoteatteriesitys. Prosessin aikana putoaa usein joitain runoja pois tai nousee joitain muita mukaan.

”Tällä kertaa otimme muutaman runon Kiiran Korven runokokoelmasta, josta on paljon keskusteltu mediassa. Mielestämme ne sopivat esitykseemme erittäin hyvin.”

Riimin runoteatteriesityksessä nähdään (takaa vasemmalta) Kristiina Sihvonen, Liisa Suomilammi , Mari Pääsky, Rauno Möttönen. Merja Vaittinen ja Merja Piippo.

Esityksessä on mukana tunnettujen ja vähemmän tunnettujen runoilijoiden tekstejä. Kirjoittajia ovat esimerkiksi Aino Suhola, Arto Melleri, Charles Bukowski, Claes Andersson, Pekka Kejonen, Bo Carpelan, Katri Vala sekä myös valkeakoskelaiset Heli Mustonen ja Juuso Toikkanen.

Runoja tulkitsevat Merja Vaittinen, Merja Piippo, Mari Pääsky, Kristiina Sihvonen, Liisa Suomilammi ja Rauno Möttönen. Esityksen tekniikasta huolehtii Jonne Valkeamäki. Esitys kestää noin tunnin. Ennen tai jälkeen esityksen Riimi lupaa vielä kohtaamisen kahvin ja makoisan pullan kanssa vapaaehtoisella maksulla.

Runoesitys Miksi sinulla ei ole kurahousuja – Satunnaisia kohtaamisia Verstas-näyttämöllä, Valkeakoskenkatu 17, perjantaina 21.4. kello 19, lauantaina 22.4. kello 17 ja sunnuntaina 23.4. kello 18. (Sisäänkäynti teatterin takaa). Liput ovelta käteismaksulla puoli tuntia ennen esityksen alkua. Ennakkovarausta suositellaan p. 050 653 55.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos