Valkeakoski-opiston Taidekaravaani palkittiin seudun parhaana, Säres Center Valkeakosken

Taidekaravaani nousi seudullisten eli neljän kunnan kattavien hankkeiden parhaaksi.

Taidekaravaani-hankkeen vetäjä Sanna Ristaniemi kuvattiin Sääksmäentien varrella sijaitsevalla bussipysäkillä joulukuussa 2022. Tästä keväästä lähtien Valkeakosken katukuvassa alkaa näkyä eri yhdistysten ja yhteisöjen tuunaamia pysäkkejä. Myös kuntalaiset ovat saaneet kilpailla tekemällä pysäkkisuunnitelmia.

Valkeakoski-opiston Taidekaravaani on palkittu rahoituskauden 2014–2022 parhaana seudullisena hankkeena. Pirkan Helmi ry palkitsi parhaiten onnistuneita rahoittamiaan hankkeita vuosikokouksessaan pääsiäisen alla. Pirkan Helmi on eteläisellä Pirkanmaalla toimiva maaseudun kehittämisyhdistys. Rahoituskaudella se on myöntänyt rahoitusta yhteensä 186 hankkeelle.

Taidekaravaani sai alkunsa Pirkan Helmen ideahausta. Ajatuksena on tarjota kuntalaisille mahdollisuuksia osallistua taiteen tekemiseen ja kokemiseen matalalla kynnyksellä. Taidekaravaanissa on voinut tähän mennessä kokeilla muun muassa monenlaista kuvataidetta, valokuvausta, sanataidetta ja valotaidetta työpajoissa eri puolilla Etelä-Pirkanmaata.

Palkintoperusteluiden mukaan Valkeakoski-opisto tarttui innostuneesti alueen asukkaiden ehdottamaan hankeideaan ja on tuottanut hankkeessa merkittävän määrän erilaista, aivan kaikille avointa ja helposti saavutettavaa kulttuuritoimintaa. Myös hankkeen viestintä on hoidettu esimerkillisellä tavalla, Pirkan Helmi arvioi.

Hanke tuo kevään ja kesän aikana vielä runsaasti taidetta katukuvaan. Valkeakoskella tuunataan bussipysäkkejä Meidän pysäkki -kampanjassa, Pälkäneellä tehdään ympäristötaidetta, Akaassa jatkuvat kuvataidepajat ja Urjalassa työstetään pakohuonepeliä. Taidekaravaani kulkee kunnasta toiseen tämän vuoden elokuuhun asti. Ensimmäisenä se toteutti graffititapahtuman Apian urheilukentällä yhdessä Valkeakosken nuorisotoimen kanssa.

Parhaan seudullisen hankkeen lisäksi Pirkan Helmi valitsi yhden palkittavan hankkeen jokaisesta toimialueensa kunnasta eli Valkeakoskelta, Akaasta, Urjalasta ja Pälkäneeltä.

Kari Salminen ja Torsti Eerola esittelivät Säres Centeriä Valkeakosken Sanomille marraskuun lopulla 2022.

Sääksmäen Reservinaliupseerit-Reserviläiset ry:n investointihanke Säres Center palkittiin Valkeakoskelta. Säres Center on Sääksmäen Reservinaliupseerit-Reserviläiset ry:n Leader-tuella käytöstä poistettuun soramonttuun rakentama Airsoft-rata huoltotiloineen. Lajissaan se on pohjoismaiden suurimpia. Leader-hankkeesta lähtenyt projekti on sittemmin kasvanut ja yhdistys on saanut alueen kehittämiseen merkittävän määrän myös muuta ulkopuolista rahoitusta ja lahjoituksia.

Akaasta palkittiin Viasetti Oy:n yrityshanke Elämyspuisto. Hankkeeseen kuuluu kesäksi 2021 Toijalan satamaan avautunut vesipuisto. Pälkäneellä ansioitui erityisesti Luopioisten yrittäjien nuorille järjestämä ympäristökasvatushanke. Urjalasta palkittiin Huhdin kyläyhdistyksen kävelyreitti Sutonen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos