Lahjoitusherkuista kootut lähes tuhat namipussukkaa odottaa löytäjäänsä sunnuntain munarallissa

Korona-aikana virpomisen vaihtoehdoksi keksitty ”munaralli” järjestetään jo kolmannen kerran.

400 suklaamunaa odotti vielä keskiviikkona pakkausta.

Valkeakoskelaisen Olli Blomsterin tavoitteena on pussittaa lähes 1000 namipussia sunnuntaiksi kaikkien koskilaisten lasten etsittäväksi.

Keskiviikkona namipusseja oli valmiina noin 400 ja Blomsterin kotona oli vielä noin 400 suklaamunaa odottamassa pussitusta. Blomsterin arvion mukaan erilaisia suklaamunia on sunnuntaina jaossa kaikkinensa yli 1000 ja lisäksi mukana on muita herkkuja. Yhteen namipussiin kootaan useita erilaisia pääsiäisherkkuja, esimerkiksi munia ja lakupötköjä.

Vapaaehtoisvoimin toimiva pääsiäissunnuntain munaralli järjestetään tänä vuonna jo kolmannen kerran. Blomster järjesti munien etsinnän ensimmäisen kerran koronavuonna, jolloin virpominen oli koronan vuoksi haastavaa. Karkkipussien etsiminen oli tuolloin koronaturvallinen tapa tuoda lapsiperheille pääsiäisiloa.

Viime vuonna munaralli pääsi valtakunnallisiin uutisiin asti, kun Kinder veti juuri ennen pääsiäistä ison määrän pääsiäismunia myynnistä salmonella-vaaran vuoksi. Blomster ehti jo hetken miettiä, mitä hän tekee 700 pääsiäismunalla.

”Luojan lykky oli, että saimme Tokmannilla vaihtaa munat lahjakorteiksi. Ostimme sitten kolme ostoskärryllistä muunlaista namia”, Blomster muistelee.

Blomster saa onneksi pussittamiseen apua kotijoukoista. Nameja piilottamassa on kaikkiaan viisi vapaaehtoista henkilöä.

Herkkuja on lahjoittanut viitisenkymmentä paikallista firmaa ja yksityishenkilöä. Blomster kiitteleekin mukaan lähteneitä, jotka mahdollistavat munarallin laajuuden.

Käytännössä herkkupussukoita etsitään sunnuntaina 9.4. Blomster laittaa tarkemmat etsintätiedot sunnuntaina Valkeakoski Ajan hermoilla -facebookryhmään.

Tarkoitus on, että munia pääsee etsimään mahdollisimman laajalla alueella ympäri Valkeakoskea, ei pelkästään ydinkeskustassa. Blomster tietää, että lapset osaavat jo odottaa tempausta. Ensimmäiset lapset yrittivät etsiä nameja jo viime sunnuntaina, viikkoa liian aikaisin.

Jo kolmannen kerran järjestettävälle tapahtumalle Olli Blomster ei varsinaisesti lupaa jatkoa, vaan toteaa katsovansa tilannetta vuosi kerrallaan.

Valmiit namipussukat näyttävät tältä. Karkit on pakattu pusseihin alkuperäispakkauksissaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos