Vappu tuo taas kylpyankat kisaamaan Valkeakosken kanavalle – Järjestäjäpohja laajeni ja yksi todella nimekäs ankka on myös mukana tapahtumassa

Valkeakosken vappuun kuuluva Ankanuitto on urheiluseurojen ja yhdistysten yhteinen arpajaistapahtuma. Kaikkia järjestäjiä yhdistää työ lasten ja nuorten harrastusten tukemiseksi.

Valkeakosken vapun suosittua ankanuittotapahtumaa varten tuli pari viikkoa sitten myyntiin  9 000 ankka-arpaa.

Vappu elävöittää taas tänä vuonna Valkeakoskea halkovaa kanavaa koskilaisille jo tutulla tavalla. Ankanuitto on samalla keväinen ja komea yleisövetonaula Valkeakosken kaupungin 100-vuotistapahtumien ketjussa. Juonnetun ulkojuhlan huipennukseksi kisaavat keltaiset kylpyankat kanavan kylmässä vedessä ja yleisö jännittää oman ankkansa kohtaloa. Onnekkaimmillaan arpa-ankka voi tuoda ostajalleen sähköpyörän, kylpytynnyrin, ilmalämpöpumpun tai yli tonnin arvoisen television. Kaikkiaan palkintoja on noin 80.

Valkeakosken Ankanuiton arpoja myyvät parhaillaan seurat ja useat myyntipisteet. Arpoja on tarjolla 9 000, ja arpajaisten tuotto menee järjestävien seurojen ja yhdistysten junioritoimintaan.

”Arpoja on tänä vuonna 1 000 enemmän kuin viime vuonna. Vuosi sitten 8 000 arpaa myytiin loppuun ennen tapahtumaa, ja nyt jännitetään, riittääkö tänä vuonna kaikille arpoja vai loppuvatko ne jälleen kesken”, toiminnanjohtaja Johanna Sundström Valkeakosken Voimistelijoista sanoo.

”Joissain yrityksissä arvat saattavat välillä loppua, mutta seuroilta pyritään aina toimittamaan lisää arpoja ja listoja. Tänä vuonna on tulossa ankkapöhinää kanavan molemmin puolin. Street Food -tapahtuma puolestaan valtaa torin.”

Yhteistyössä

Urheiluseurojen kumppanina Ankanuittoa tulevat järjestämään myös Walklandia ja Kepparimaa. Pääyhteistyökumppanina on tänä vuonna Etelä-Pirkanmaan Osuuspankki. Ankanuiton voimasta on saatu vihiä myös Ankkalinnassa, sillä Aku Ankka on tänä vuonna yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista. Tämän vuoksi arvan hintaan kuuluu tänä vuonna myös jokin numero Aku Ankan taskukirjaa. Jos arvan myyntihetkellä ei ole voinut sitä saada, voi lukemisensa lunastaa vappuna Ankanuiton teltalta.

Tapahtuma nostaa esille valkeakoskelaista ammattimuusikkoa, laulaja-lauluntekijä Salla Flinkmania, sillä hänet on valittu tapahtumapäivän artistiksi. Lapsille riemua riittää tapahtuman yhteistyökumppanin tarjoamassa pomppulinnassa sekä Valkeakosken Ilmajoogan tarjoamassa Taikaponi-kyydissä. Tänä vuonna ankanuittoon voi myös virittäytyä ennalta Ankka-karaokessa, joka järjestetään 27. huhtikuuta pub Juomassa Väärälläkoivulla.

Vappukioskeja

Seurat pystyttävät vappukioskinsa kanavan rantaan vappuna noin puolen päivän aikaan ja kello 13:sta lähtien Ankanuiton teltalla muun muassa selviää, onko arpoja enää vapaana. Jos ei ole, voi ainakin lohduttautua osallistumalla oheisarpajaisiin ihan ilmaiseksi. Seuroilla ja yhteistyökumppaneilla on tapahtumapisteitä. Juontajina Ankanuitossa toimivat Risto Rautsi Rautiainen ja Esa Heritty. Lepänkorvalla voi myös tutustua Pirkka Linesiin, jonka kyydissä pääsee avovesiaikaan sisävesiristeilylle. Varustamon M/S Helenan kotisatama tulee Lepänkorvalle.

Varsinainen jännityshetki koittaa vappuna kello 15, jolloin Putaansillalta pudotetaan 9 000 numeroitua ankkaa kanavaan. Palkintojärjestys on numerojärjestys maalissa. Kun kerran Aku Ankka on mukana, voittaa palkinnon myös kaikkien epäonnisin eli viimeisenä kanavasta nostettu ankka. Iltapäivän neljään mennessä kuulutetaan 5 ensimmäisen palkinnon voittonumerot.

Tapahtuman järjestävät tänä vuonna Valkeakosken Voimistelijat, Kiekko-Ahma, Valkeakosken Koskenpojat, FC Haka Juniorit, BLD Ringette, Isku-Veikot, Futsal Mad Max, Haka ry, Haka-Basket, Walklandia ja Kepparimaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos