Noin 20 vuotta villapeiton osasia valmistanutta lohtulappupiiriä Kyläpaikassa vetänyt Irja Leino (istumassa etualalla) oli kunniavieraana, kun 500. peittoa juhlistettiin. Niin peittojen kuin Ukraina-sukkien ja -tumppujenkin neulominen jatkuu. Neulepuikot heiluvat niin Kyläpaikassa kuin kodeissakin.

Huikea urakka: Kyläpaikassa Valkeakoskella on valmistunut jo 500 lohtupeittoa – Ukrainan sotilaille on neulottu satamäärin tumppuja ja sukkia

Valkeakoskelaisen peittokampanjan ”äiti” Irja Leino laskee, että noin 20 vuodessa on Kyläpaikassa valmistunut 17 200 ”lohtulappua”. Neulotuista tilkuista on koottu lämpöisiä peittoja.


Kyläpaikka-yhdistyksen tiloissa Valkeakoskella kokoonnuttiin pääsiäisen alla juhlimaan tärkeää etappia: Kyläpaikassa on valmistunut tähän mennessä 500 Äiti Teresa -peittoa. Tuollainen peitto yhdistellään samankokoisista, käsin neulotuista tilkuista, joita tarvitaan yhteen peittoon 35. Kyläpaikka-yhdistys toimii edelleen UPM:n rivitalossa vastapäätä Tervasaaren tehdasta. Peittoidea taas on alkujaan maailmankuululta nunnalta Äiti Teresalta, joka myös tällaisin peitoin auttoi Intian köyhiä. Intiassakin yöt saattavat olla kylmiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos