Kuntalainen jätti kymmenien tuhansien eurojen perinnön – Valkeakoski saa nyt hakea sen nuorilleen

Kaupungille tarjoutui tilaisuus hakea perintöä, koska sen jättänyt kuntalainen kuoli ilman perillisiä.

Valkeakoski on päättänyt hakea Valtiokonttorilta sen tarjoaman perinnön. Kotikunta voi hakea perintöä, jos edesmenneellä ei ole perillisiä. Kunnan pitää kuitenkin ilmoittaa jokin sosiaalinen tai kulttuuriin liittyvä käyttötarkoitus omaisuudelle.

Tällä kertaa perintö koostuu rahavaroista, joita on noin 34 000 euroa. Kaupunginhallitus on hyväksynyt kaupungin johtoryhmän esityksen siitä, että rahat haetaan nuorisotoimen osoittamaan käyttöön.

Rahalla tuetaan nuorten hyvinvointia. Esimerkiksi etsivän nuorisotyön asiakkaille tai muille erityistä tukea tarvitseville nuorille voidaan hankkia muun muassa kehon- ja mielenhuoltoa, luontoaktiviteetteja tai ryhmämuotoista liikunta- ja kulttuuritoimintaa. Tarkoitus on voimaannuttaa, luoda osallisuutta ja antaa tulevaisuudenuskoa.

Lue lisää: Kaksi vuotta täyttänyt Valkeakosken Ohjaamo tarjoaa matalan kynnyksen apua ja neuvontaa kaikille alle 30-vuotiaille

Lue lisää: Näitä asioita Valkeakosken nuoret tenttasivat kansanedustajilta: Tolkkua bensanhinnalle, ajokortti-ikää, yksityisautoilua, toimeentuloa ja mielenterveyspalveluita

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos