Ehdokkaan esittely: Joni Kumlanderin mukaan työllisyysasteen nostaminen on ensisijaisen tärkeää, koska se parantaa valtion taloutta ja pysäyttää velkaantumisen

SDP:n Joni Kumlander haluaa olla mukana kehittämässä hyvinvointiyhteiskuntaa sellaiseen suuntaan, missä ihmisillä on sujuva arki ja mahdollisimman monella on työpaikka.

19.3. 16:00

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa 22. maaliskuuta, ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2. huhtikuuta. Vaaleissa on ehdolla 10 valkeakoskelaista 9 puolueesta. Valkeakosken Sanomat esittelee jokaisen paikallisen ehdokkaan.

Nimi ja puolue?

Joni Kumlander, Suomen Sosialidemokraattinen Puolue.

Miksi juuri sinä olet ehdolla?

Hyppäsin politiikan junaan mukaan vuoden 2017 kuntavaaleissa, joihin lähdin ehdolle edesmenneen isäni kannustuksesta. Melko nopeasti huomasin, että tämähän on ihan minun juttuni ja viihdyn politiikan kentällä. Olen tehnyt 20 vuoden työuran lapsiperheiden parissa ja nyt työskentelen nuorten aikuisten sosiaalikuraattorina. Monipuolinen elämänkokemus on kasvattanut minut siihen, että haluan olla mukana kehittämässä hyvinvointiyhteiskuntaa sellaiseen suuntaan, missä ihmisillä on sujuva arki ja mahdollisimman monella on työpaikka.

Mitä sellaista päätöstä ajaisit, josta Valkeakoski voisi hyötyä?

On epärealistista lähteä lupailemaan jotain yksittäisiä asioista, koska kukaan ei yksin päätä demokratiassa yhtään mitään. Tulen viemään parhaani mukaan niin Valkeakosken, kuin koko Etelä-Pirkanmaan kehitystä eteenpäin. Työpaikkojen luominen seudulle on merkittävässä osassa ja se vaikuttaa suorasanaisesti ihmisten hyvinvointiin. Haluan kehittää entisestään toimivia kulkuyhteyksiä ja tähän liittyy esimerkiksi henkilöjunaliikenteen palauttaminen välille Valkeakoski-Toijala.

Päätöksissä tulee aina pystyä arvioimaan kokonaisuus ja niiden vaikutukset kuntalaisiin, kuin myös koko Etelä-Pirkanmaa seutukuntaan. Jokaisen ikäryhmän lapsista ikäihmisiin tukeminen ja elämänlaadun parantaminen on yhtä arvokasta.

Kolme tärkeintä asiaa, joista nyt valittavan eduskunnan pitää huolehtia?

1. Marinin hallitus on saanut työllisyysprosentin ennätyksellisen korkeaksi ja tätä suuntaa tulee jatkaa. Työllisyysasteen nostaminen on ensisijaisen tärkeää, koska se vaikuttaa positiivisesti valtion talouteen ja se myös pysäyttää velkaantumisen.

2. Valtion vastuulla on kansalaisten tukeminen arjen haasteiden keskellä. Terveydenhoidon ja sosiaalipalveluiden tulee olla kaikkien saatavilla siellä, missä heidän kotinsa on.

3. Tulee tukea lapsiperheiden ja kaikkien työikäisten arjen tasapainoa tässä inflaation keskellä. Ihmisten tulee pystyä käymään töissä, eli työmatkaliikenteen tukeminen tulee tehdä entistä painokkaammin. Ikäihmisten köyhyyden ehkäiseminen on erittäin merkittävä asia koko yhteiskunnassa. Indeksijarrua eläkkeiden suhteen ei saa painaa, vaan kehitys on pidettävä nousujohteisena.

Fakta

Joni Kumlander

Puolue: Suomen Sosialidemokraattinen Puolue.

Ikä: 45.

Koulutus: Sosionomi AMK.

Ammatti: Sosiaalikuraattori.

Perheeseen kuuluu: Vaimo, kaksi lasta ja kaksi kissaa.

Missä päin Valkeakoskea asut? Naakassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos