Ehdokkaan esittely: Atro Hietalan mukaan mielenterveysongelmat peilautuvat yhteiskunnassa kasvavana pahoinvointina

Kristillisdemokraattien Atro Hietala haluaa olla eduskunnassa nuorten ja kulttuurialan ääni.

18.3. 10:00

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa 22. maaliskuuta, ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2. huhtikuuta. Vaaleissa on ehdolla 10 valkeakoskelaista 9 puolueesta. Valkeakosken Sanomat esittelee jokaisen paikallisen ehdokkaan.

Nimi ja puolue?

Atro Hietala, Suomen Kristillisdemokraatit.

Miksi juuri sinä olet ehdolla?

Tahdon olla nuorten ja kulttuurialan ääni eduskunnassa sekä tuoda maalaisjärkeä päätöksentekoon. Tahtoisin myös osallistua koulutuksen parantamiseen Suomessa, koska lapset ja nuoret ovat kansamme tulevaisuus. KD:n vaalisloganin mukaisesti tarvitsemme Järjen Ääntä myös talouspäätöksiin. Nämä ovat sellaisia teemoja, minkä takia olen ehdolla.

Olen yhteistyökykyinen ja diplomaattinen seisten kuitenkin aina rohkeasti mielipiteeni takana. Uskon, että parhaimmat tulokset politiikassa saavutetaan silloin, kun puolueesta ja taustasta riippumatta pystytään tulemaan yhteen yhteisen hyvän vuoksi.

Mitä sellaista päätöstä ajaisit, josta Valkeakoski voisi hyötyä?

Ajaisin nuorten oikeuksia päästä nopeammin avun piiriin muun muassa mielenterveysasioissa. Entistä useammat lapset ja nuoret kärsivät mielenterveys- ja päihdeongelmista, syömishäiriöistä ja syrjäytymisestä. Tämä peilautuu yhteiskuntaamme kasvavana pahoinvointina. Työskentelen jo nyt aktiivisesti yhteistyössä eri nuorisotöiden kanssa jotta asia saadaan korjattua.

Oppimistulokset ovat myös laskeneet jo pidemmän aikaa, joten meidän on panostettava tulevaisuutemme rakentajiin. Konkreettisia keinoja olisi esimerkiksi pienentää luokkakokoja sekä luoda oppilaille enemmän räätälöityjä opintopolkuja. Myös opetuksen osittainen pelillistäminen auttaisi pysymään mukana kehityksessä.

Talousasioissa ajaisin helpotuksia pienituloisten arkeen, erityisesti lapsiperheiden sekä opiskelijoiden arkeen. Ajaisin myös asioita, jotka helpottaisivat pienyrittäjien arkea ja tekisi ylipäänsä yrittämisestä helpompaa ja kannattavampaa Suomessa.

Kolme tärkeintä asiaa, joista nyt valittavan eduskunnan pitää huolehtia?

1. Ennaltaehkäistä nuorten mielenterveysongelmia sekä maassamme esiintyvää yleistä pahoinvointia, nuorisorikollisuuteen puuttuminen.

2. Ratkaista työvoimapula: ensiksi taklata SoTe-kriisi ja heti seuraavaksi korjata koulutuspuoli niin, että tulevaisuudessa riittää laadukasta työvoimaa jokaiselle alalle.

3. Talous takaisin raiteilleen: rehellinen katsaus siihen, mikä Suomen on ajanut nykyiseen tilaan ja tehdä nopeita korjausliikkeitä.

Fakta

Atro Hietala

Puolue: Suomen Kristillisdemokraatit.

Ikä: 28 vuotta.

Koulutus: Ylioppilas.

Ammatti: Laulaja-muusikko, nuorisotyöntekijä.

Perheeseen kuuluu: Vaimoni Pauliina.

Missä päin Valkeakoskea asut? Roukossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos