Ehdokkaan esittely: Riitta Haapalan mukaan vaikeina aikoina on palattava perusasioiden äärelle – Mistä leipää ja lämpöä, mistä työtä ja turvaa

Kristillisdemokraattien Riitta Haapalan mukaan koulutuksen rahoitus pitää laittaa nyt kuntoon, koska se turvaa myös maan tulevaisuuden.

17.3. 15:59

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa 22. maaliskuuta, ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2. huhtikuuta. Vaaleissa on ehdolla 10 valkeakoskelaista 9 puolueesta. Valkeakosken Sanomat esittelee jokaisen paikallisen ehdokkaan.

Nimi ja puolue?

Riitta Haapala, Suomen Kristillisdemokraatit

Miksi juuri sinä olet ehdolla?

Arvojani ovat politiikan totuudellisuus, vastuu ja vapaus, luottamus sekä tinkimätön ihmisarvo. Etenkin vaikeina aikoina on palattava perusasioiden äärelle: mistä leipää ja lämpöä, mistä työtä ja turvaa. Suomi tarvitsee suunnanmuutoksen ja asioiden hoitoon rohkean järjen äänen, joka vie lisääntyvän luottamuksen ja arvostuksen tielle.

Suomi tarvitsee sillanrakentajia ja rohkeita äänitorvia.

Pitkäaikainen vaikuttaminen, yhdessä päättäminen paikallisena ja pirkanmaalaisena poliitikkona, puoluevaltuutettuna, yhdistysihmisenä, sekä elämänkokemukseni, kahden opettajuuden kautta saadut näkökulmat ovat tuoneet pohjan nähdä kansanedustajan työ realistisessa valossa.

Mitä sellaista päätöstä ajaisit, josta Valkeakoski voisi hyötyä?

Koulutuksen asiantuntijana ajaisin varhaiskasvatuksen ja koko opetuksen polun asioita. Olen varhaiskasvatuksen opettajana ja ammatillisena opettajana nähnyt ja kokenut mitä korjaussarjaa tähän koulutuksemme alueeseen tarvitaan.

Hyvinvointialueuudistus on vielä pahasti kesken. Uuden hyvinvointialueemme eteenpäin viemiseksi tarvitaan myös kansanedustajia, joilla on tuore ja realistinen käsitys erityisesti perusterveydenhuollon tarpeista. Jokainen kuntalainen on perusterveydenhuollon käyttäjä.

Erityiset tarpeet ovat lasten ja nuorten mielenterveyspalveluiden rakentamisessa ja ikäihmisten turvallisen vanhenemisen puitteiden luomisessa täällä Valkeakoskella että koko Pirkanmaan hyvinvointialueellamme.

Tarvitsemme kestävää kiertotaloutta ja vähäpäästöistä energiantuotantoa. Mielestäni energian ja ruuan kotimaisuus on ekoteko.

Kolme tärkeintä asiaa, joista nyt valittavan eduskunnan pitää huolehtia?

1. Vuosien lupaukset Suomi nousuun koulutuksella pitää nyt lunastaa. Panostamalla koko koulutukseen ja tutkimukseen tuetaan työllisyyttä ja yrittäjyyttä. Ei ole höpinää että tulevaisuuden Suomi tehdään koulutuksella. Rahoitus pitää laittaa kuntoon, ja nyt turvata näin tulevaisuuteemme.

2. Lapsi- ja ikäystävällinen yhteiskunta ja vanhustenhoito kuntoon ja omaishoitajille riittävä tuki.

3. Kriisinkestävyys ja huoltovarmuus: ruokaturva, omavaraisuus, kestävät energiaratkaisut.

Fakta

Riitta Haapala

Puolue: Suomen Kristillisdemokraatit.

Ikä: 57 vuotta.

Koulutus: Varhaiskasvatuksen opettaja, ammatillinen opettaja.

Ammatti: Olen työssä varhaiskasvatuksen opettajana, Luottamusmies JUKO ry.

Perheeseen kuuluu: Puoliso Vesa, 17-vuotias tytär. Poikani ja Vesan nuoret asuvat jo omissa kodeissaan

Asun: Antinniemessä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos