Katso tästä Valkeakosken viikon menot – Rakkauskirjeitä, finaalin huumaa ja vanhan ajan leikkikaluja

Tapahtumakalenterin listauksessa ovat mukana järjestäjien ilmoittamat tapahtumat Valkeakoskella 16.–22. maaliskuuta.

Torstaina Valkeakosken kaupunginteatterissa vierailee Rakkauskirjeitä-näytelmä, jonka rooleissa ovat yhdet Suomen rakastetuimmista näyttelijöistä, Seela Sella ja Esko Roine.

15.3. 20:00

Haluatko tapahtumasi ensi viikon listalle? Ilmoita se Menokoneeseen täällä viimeistään tiistaina 21. maaliskuuta.

Julkaisemme tapahtumalistauksen keskiviikkoisin verkossa sekä joka torstain paperilehdessä.

Listauksessa ovat mukana järjestäjien itsensä Menokone-palveluun ilmoittamat tapahtumat Valkeakoskella 16.–22. maaliskuuta. Menokone on Sanoma-yhtiön palvelu, joka on toteutettu yhteistyössä yhtiön muiden medioiden kanssa.

Valkeakoski

Keikat ja klubit

Johannes ja Laura – Murrettu väri. Pub Juoma Valkeakoski (Salomaantie 9). Murrettu väri on Johannes Rait-joen ja Laura Pentin säveltämiä ja sanoittamia tarinoita. La klo 22. Vapaa pääsy.

Konsertit

Romanttinen saksofoni. Kulttuurikeskus Luova (Kauppilankatu 2). Rydman-salissa esiintyvät Kalle Oittinen, saksofoni ja Hanna-Leena Savolainen, piano. Liput myynnissä tuntia ennen ovelta. Robert Schumann: Fantasiestücke, Paule Maurice: Tableaux de Provence, François Borne: Fantasie brillante, Johannes Brahms: Sonaatti nro 2 Es-duuri. To klo 18.30–20. Liput 10 e.

Tanssi ja sirkus

Levytanssit. Tietolan koulu (Kirkkotie 2). Levytanssit perinteisen tanssimusiikin tahdissa. Pääsymaksu maksetaan paikan päällä, vain käteisellä rahalla. Ke klo 16–17.45. Liput 5 e.

Tossukka-tanssit. Huovisen liikuntasali (Mottitie 4). Tanssitaan sisätossuilla tai sukilla levymusiikin tahdissa. Tanssit alkaa yhteisellä lämmittelyllä ja päättyy venyttelyihin. Tanssit sisältävät tanssikahvit. Pe klo 13–14.30. Liput 6 e.

Urheilutapahtumat

Jääkiekon II-div. finaaliottelu Kiekko-Ahma - KOOVEE II. Jäähalli Wareena (Jääkatu 5). La klo 15.45. Liput 0–5 e.

Messut ja myyjäiset

Kyläpaikka kirpputori. Kyläpaikka ry (Tehtaankatu 5). Sisäänkäynti parkkipaikan puolelta. Ma klo 9–15, ti 9–15, ke 9–15. Vapaa pääsy.

SPR:n Kirpputori. (Torikatu 3) Ma-ti ja pe klo 10-13 sekä ke-to klo 14-17. To klo 14–17, pe 10–13, ma 10–13, ti 10–13, ke 14–17. Vapaa pääsy.

Lähetyskirpputori. Sisäänkäynti Helluntaiseurakunnan sisäpihalta (Antinniementie 1). Myytävät tuotteet on saatu lahjoituksina ja tuotto ohjataan seurakunnan kautta tehtävään lähetys- ja kehitysyhteistyöhön. To klo 11–17, pe 11–17, ti 11–17. Vapaa pääsy.

Yhdistykset

Kyläpaikka. Kyläpaikka ry (Tehtaankatu 5). Kyläpaikka avoinna kaikille, lohtulaput ma klo 10–12, askartelua ti klo 11–13. To klo 9–15, pe 9–13, ma 9–15, ti 9–15, ke 9–15. Vapaa pääsy.

Muut menot

Avoin pelitila. Valkeakosken kaupunginkirjasto Valo (Hakalantie 1). Tule pelaamaan yhdessä konsoli- ja lautapelejä kirjaston pelitilaan. Ohjaaja on paikalla. Kaikenikäiset, myös aikuiset ovat tervetulleita. Aikaisempaa pelikokemusta ei tarvitse olla. Ma klo 15–17. Vapaa pääsy.

Näyttelyt

Myllysaaren museo (Kanavanranta 3). Valkeakosken kuvataiteilijat ry -vuosinäyttely. Runsaassa ja värikkäässä vuosinäyttelyssä esillä lähes 80 eri tekniikoin ja tyylein toteutettua teosta. Mukana töitä myös Päivölän opiston kuvataidelinjan opiskelijoilta. 16.2.–16.3. Vana. Pysyvä näyttely esittelee juhlavuottaan viettävän Valkeakosken kaupungin kiehtovaa historiaa elävästi lukuisin kuvin, esinein ja tarinoin. Ti–pe klo 10–16, su 12–16. Vapaa pääsy.

Ritvalan Nuorisoseurantalo (Oitintie 73). Vanhat lelut -näyttely & Mummola-kahvila ja myyjäiset. Vanhat lelut -näyttelyssä leluja, lastenkirjoja, kastemekkoja ja vauvan vaatteita menneiltä vuosikymmeniltä. Myyjäisissä käsitöitä. Mummola-kahvilassa perinteisiä herkkuja ja mahdollisuus ostaa leivonnaisia myös kotiin. La–su klo 12–18. Vapaa pääsy.

Suomen jalkapallomuseo, Myllysaaren museon 3. krs (Kanavanranta 3 C). Suomen Jalkapallomuseo, perusnäyttely. Museossa on esillä kattava kokoelma suomalaisen jalkapallon yli satavuotista historiaa: palkintoja, muistolahjoja, mitaleita, valokuvia, peliasuja ja jalkapallovarusteita. Jalkapallomuseossa esillä myös suomalaisen jalkapallon kunniagalleria, Hall of Fame. Ti–pe klo 10–16, su 12–16. Vapaa pääsy.

UPM keskusarkisto (Lempääläntie 18). Valkeakosken paperiteollisuuden 150 vuotta. Valkeakosken paperiteollisuus täyttää 150 vuotta ja Valkeakoski itsenäisenä kuntana sata vuotta. UPM keskusarkiston näyttely kertoo valokuvin ja kartoin tehtaan ja sen ympärille kasvaneen yhdyskunnan yhteisestä historiasta. Vapaa pääsy.

Valkeakosken kaupunginkirjasto Valo (Hakalantie 1). Metsän kevät – pienten taidetta. Kuvismuskarilaiset ovat laulaneet ja soittaneet metsän eläimistä. Laulut ovat inspiroineet tutkimaan keväisiä värejä, liikettä ja muotoja erilaisilla tekniikoilla. Näyttely on esillä kirjaston lastenosastolla, yhteistyönä Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin kanssa. 14.3.–6.4. Ympäri väriympyrää. Akaan Kuvataiteilijat ry:n näyttely. 6.–31.3. Ma–pe klo 9–19, la 9–15. Vapaa pääsy.

Valkeakosken Kuohu (Valtakatu 10). Valokuvanäyttely Apiankatua ja Pässinmäkeä. Tee valokuvin retki entiseen, Apiankadulla ja Pässinmäessä, Valkeakoski-Seuran Heikki Heinon kokoama näyttely Valkeakosken Kuohun ikkunassa, avoinna 24/7 kellonajasta riippumatta. 31.5. asti. Vapaa pääsy.

Visavuoren museo (Visavuorentie 80). "Kovin hyvästi me olemme viihtyneet täällä". Visavuoren arkielämää sadan vuoden takaa Emil Wikströmin valokuvien ja esineistön kertomana. "Sairas maailma" – Karin pilapiirrosnäyttely. Karin oivaltavia ja unohtumattomia pilapiirroksia sairauksista, hullusta maailman menosta, politiikasta ja sodasta. Näyttelyn piirrokset ovat ajattomia, eikä niiden ymmärtämiseen tarvitse muistaa historian tapahtumia tai henkilöitä.. Esillä on yli sata piirrosta. 11.1.–31.5. Ke–su klo 10–16. Liput 2–10 e.

Voipaalan taidekeskus (Sääksmäentie 772). Eettinen eläin. Ihmisellä on mahdollisuus tehdä eettisiä valintoja. Siksi ihmisen vastuu elämää ja eläimiä kohtaan on suuri. Kun kohtelemme eläintä tai ympäristöä huonosti, kohtelemme väistämättä myös itseämme huonosti; tuho kääntyy meitä itseämme vastaan. 11.2.–9.4. Ti–su klo 11–17. Liput 2–8 e tai Museokortti.

Teatteri

Valkeakosken kaupunginteatteri (Valkeakoskenkatu 17, PL 20): Kolme iloista rosvoa. La klo 14–16, su 14–16. Liput 15–25 e. Rakkauskirjeitä. To klo 19–20.50. Liput 28–32 e.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos