The Misters on koskilaisbändi, joka soittaa beatia ja rautalankaa kovalla kokemuksella

Raino Vesanen, laulu, huuliharppu ja kitara, Petri Hänninen, rummut, Harri Laakso, bassokitara ja Kimmo Nikkanen, kitara ja taustalaulu muodostavat The Misters -yhtyeen, joka treenailee joka viikko lumikorpelaisen harjoituskämpän kätköissä. Lauantaina 25. maaliskuuta arkitamineet vaihtuvat keikkavaatteisiin ja bändin soitto soi yleisölle Waltikassa.

19.3. 19:00

Jo kymmenen vuotta on ollut kasassa valkeakoskelaisbändi The Misters. Basisti Harri Laakso kertoo, että treenit pidetään edelleen kerran viikossa.

”Korona-aikana rupesi homma hyytymään, oli hiljaista eikä kukaan ottanut esiintymään. Siitä huolimatta pyrimme koko ajan treenaamaan joka viikko. Soittaminen on rentouttavaa.”

Koronasta päästyä keikkoja on ollut Laakson mielestä aika kiitettävästi, noin kerran kuussa. Esiintyjiä on kuulemma paikoissa vielä ruuhkassa, sillä ensin pitää ottaa niitä, joiden keikat korona-aikana peruuntuivat. Neljästä Misters-jäsenestä kolme on vielä työelämässä. Basisti Laakso itse siirtyi arkityöstä eläkepäiville jo kolme vuotta sitten. Bändistä ainoana hän ei asu Valkeakoskella, mutta lähellä naapurissa eli Akaan Kurisjärvellä.

”Olemme soittaneet Valkeakoskella ja sen nurkilla, ei kovin kaukana. Parkanossa esimerkiksi olimme. Olemme tehneet pubikeikkaa, soittaneet illanvietoissa ja Apian leirintäalueellakin oli meillä keikka. Porhion Akin kanssa nähtiin ja oli vähän puhetta myös tulevasta kesästä ja ehkä myös Apian paviljongista.”

”Meillä oli aiemmin Ilox-tanssiorkesteri, joka oli osittain rinnakkainen tämän bändin kanssa. ”

Laakso itse tanssitti aikanaan yleisöä valkeakoskelaisen Minna Sirkiän bändin basistina.

Osa vaihtunut

Kaikki nykyisen bändin jäsenet ovat soittaneet kuka missäkin. Kokoonpano ei ole alkuperäinen, vaan vaihdoksia on tullut matkan varrella. Aikaisemmin The Misters-bändi oli 5-henkinen, mutta nykyisin Raino Vesanen hoitaa siinä myös laulupuolen. Hänen soittimiaan ovat kitara ja huuliharppu. Sama mies soittaa myös bluesia tamperelaisessa kokoonpanossa Blues Skies Band.

”Olen tehnyt myös trubaduurikeikkaa. Sitä tein 10 vuotta yksinäni. Nyt palailen siihenkin, kunhan tässä kerkiän.”

Kitaraa soittaa Misterseissä myös Kimmo Nikkanen ja Petri Hänninen toimii siinä rumpalina.

Koulubändeistä asti

Kun miehet kokoontuvat harjoituskämpille Lumikorpeen valokuvausta varten, tulee puhe myös poika- ja nuoruusajan koulubändeistä. Sieltä alkoi soittaminen, joka jatkuu aina vaan. Vanhojen soittokavereiden nimiä alkaa lennellä ilmoille pinnistelemättä.

”Ensimmäiset koulukeikat soitin vanhalla Naakan koululla. Niin, ja kävimmehän myös koulubändikilpailussa Hauholla”, rumpali Petri Hänninen alkoi kertailla nuoruusmuistoja.

Tuoreemmassa hänen historiassaan on blues-bändi, joka sitten jäi ”telakalle”. Tällä hetkellä Misters on Hänniselle ainut musiikkiprojekti.

The Misters on säilyttänyt musiikillisen tyylinsä uskollisesti. Sen kaikkia tämänhetkisiäkin jäseniä miellyttää samantyylinen musiikki. Heiltä saa kuulla beatia, iskelmää ja 60-luvun rautalankaa sekä rock’n’rollia.

”Tanssittavaa musiikkia, vaan ei perinteistä tanssimusiikkia.”

Sitä, että kappaleet voi myös tanssia, soittajat hiovat varta vasten. Kun heiltä kysyy, mitä kappaleita heiltä usein pyydetään, syntyy nopealla pohdinnalla tämä luettelo: Ikkunaprinsessa, Paratiisi ja Yksi ainoa ikkuna.

The Misters keikkailee kotipaikkakunnallaan rantahotelli Waltikassa lauantaina 25. maaliskuuta.

Lue lisää: Valkeakoskelainen Draama pääsi jatkoon kansainvälisessä bändikilpailussa – ”Kaikilla on takaraivossa ajatus, että tätä voisi tehdä työkseen”

Lue lisää: Kun koskilaisen Mirja Korkan työpaikka vaihtui, elämään tuli tilaa luovuudelle ja alkoi syntyä lauluja

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos