Kirjazz & Blues on julkaissut uuden artistin – Katso koskilaisen minifestivaalin kaikki esiintyjät tästä

Kirjaslammen miljöössä kuullaan muiden muassa jazzmuusikko Linda Fredrikssonia.

Tulevana kesänä Kirjazz & Blues järjestetään 14. kerran. Tapahtumassa esiintyvä saksofonisti Linda Fredriksson lukeutuu suomalaisen jazzin kärkinimiin. Artisti ja hänen baritonisaksofoninsa kuvattiin Fredrikssonin treenikämpällä Helsingin Vallilassa vuonna 2021.

6.3. 14:00 | Päivitetty 6.3. 15:51

Valkeakoskella Kirjaslammen tanssilavalla järjestettävä Kirjazz & Blues minifestivaali on täydentänyt ohjelmistoaan. Tapahtuman uutena artistina julkaistu ”yhden miehen yhtye” Elias Kahila yhdistää esiintymisissään sellonsoittoa, livelooppausta ja laulua. Kahilan tavoitteenaan on tehdä 1970- ja 80-lukujen poprockille sama kuin Apocalyptica-yhtye on tehnyt metallimusiikille.

Jo aikaisemmin festivaali on kertonut, että tapahtumassa esiintyvät Linda Fredriksson Juniper-yhtyeen kanssa, Emilia Sisco ja KQ Groove.

Saksofonisti Linda Fredriksson on noussut viime vuosina vauhdilla suomalaisen jazzin eturiviin. Hänen ensimmäinen soololevynsä Juniper (2021) on yksi viime aikojen ylistetyimmistä suomalaisista jazz-julkaisuista. Fredrikssonin kanssa Juniper-yhtyeessä musisoivat kosketinsoittaja Tuomo Prättälä, basisti Mikael Saastamoinen ja rumpali Olavi Louhivuori.

Emilia Siscon soulmusiikkiin yhdistyy vaikutteita jazzista ja bluesista. Northern Lights -yhteensä kanssa esiintyvä helsinkiläislaulaja on valloittanut jo kansainvälisiäkin esiintymislavoja, ja nyt hänen keikkansa keräävät uusia kuulijoita myös Suomessa.

KQ Groove on valkeakoskelaislähtöinen pitkän linjan kokoonpano, joka ammentaa soulin ja jazzin tanssittavimmista piirteistä. Palkituista muusikoista koostuva kuusihenkinen kombo ilmoittaa esikuvikseen muun muassa Stevie Wonderin, Otis Reddingin ja Tower of Power -yhtyeen.

Kirjazz & Blues -minifestivaali Kirjaslammen tanssilavalla Valkeakoskella 10.6.2023

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos