Katso tästä Valkeakosken viikon menot – Luentoja, liikuntaa tapahtumia ja näyttelyitä

Alpo Rusi luennoi Valkeakoskella tiistaina 7. maaliskuuta.

1.3. 19:00 | Päivitetty 2.3. 10:47

Haluatko tapahtumasi ensi viikon listalle? Ilmoita se Menokoneeseen täällä viimeistään tiistaina 8. maaliskuuta.

Julkaisemme tapahtumalistauksen keskiviikkoisin verkossa sekä joka torstain paperilehdessä.

Listauksessa ovat mukana järjestäjien itsensä Menokone-palveluun ilmoittamat tapahtumat Valkeakoskella 2.–9. maaliskuuta. Menokone on Sanoma-yhtiön palvelu, joka on toteutettu yhteistyössä yhtiön muiden medioiden kanssa.

Valkeakoski

Tanssi ja sirkus

Levytanssit. Tietolan Koulu (Kirkkotie 2) Levytanssit perinteisen tanssimusiikin tahdissa. Pääsymaksu maksetaan paikan päällä, vain käteisellä rahalla. Ke klo 16–17.45. Liput 5 e.

Tossukka-tanssit. Huovisen liikuntasali (Mottitie 4) Tanssitaan sisätossuilla tai sukilla levymusiikin tahdissa. Tanssit alkaa yhteisellä lämmittelyllä ja päättyy venyttelyihin. Tanssit sisältävät tanssikahvit. Pe klo 13–14.30. Liput 6 e.

Liikunta ja ulkoilu

Koko perheen luistelukoulu. Jäähalli Wareena (Jääkatu 5) BLD ringette järjestää maksuttoman luistelukoulun lapsille ja aikuisille jäähalli Wareenassa. Mukaan tarvitset vain jonkun kypärän ja luistimet. Luistelukoulussa on mahdollista teroittaa luistimet teräviksi. La klo 11–11.50. Vapaa pääsy.

Luennot ja opastukset

Luento: Mauno Koivisto ja KGB:n verhottu vaikuttaminen. Kulttuurikeskus Luova (Kauppilankatu 2) Luennoimassa ulkoasiainneuvos, professori, valtiotieteen tohtori Alpo Rusi, jonka tuorein teos on Kremlin kortti, KGB:n poliittinen sota Suomessa 1982–1991. Järj. Valkeakoski-opisto ja Valkeakosken Seudun Paasikivi-seura. Ti klo 18–19.30. Vapaa pääsy.

Pöytälaatikosta maailmalle – miten saan tekstilleni lukijoita? Valkeakosken kaupunginkirjasto Valo (Hakalantie 1) Asiantuntijana kirjailija, kustannustoimittaja Saara Henriksson. Ke klo 17.30–18.45. Vapaa pääsy.

Messut ja myyjäiset

SPR:n Kirpputori. (Torikatu 3) To klo 14–17, pe 10–13, ma 10–13, ti 10–13, ke 14–17.

Lähetyskirpputori. Sisäänkäynti Helluntaiseurakunnan sisäpihalta; kellarikerros (Antinniementie 1) Myytävät tuotteet on saatu lahjoituksina ja tuotto ohjataan seurakunnan kautta tehtävään lähetys- ja kehitysyhteistyöhön. To klo 11–17, pe 11–17, ti 11–17.

Yhdistykset

Valkeakosken Muistikahvila. Lähitori (Seurahuoneenkatu 4) Ajankohtaista kuntoutusasioista, Riitta Puumala Härmän kuntoutus. Ma klo 10.30–12. Vapaa pääsy.

Walklandian vapaaehtoisilta. Hotelli Waltikka (Hakalantie 6) Kiinnostaako vapaaehtoistyö? Tai oletko paikallisen yhdistyksen tai seuran jäsen ja yhteistyö Walklandian toimijoiden kanssa kuulostaisi mahtavalta idealta? Lämpimästi tervetuloa kuulemaan Walklandian uusimmat kuulumiset ja tutustumaan meihin, sekä ideoimaan toimintaa yhdessä! Ke klo 18. Vapaa pääsy.

Muut menot

Avoin pelitila. Valkeakosken kaupunginkirjasto Valo (Hakalantie 1) Tule pelaamaan yhdessä konsoli- ja lautapelejä kirjaston pelitilaan. Ohjaaja on paikalla. Kaikenikäiset, myös aikuiset ovat tervetulleita. Aikaisempaa pelikokemusta ei tarvitse olla. Ma klo 15–17. Vapaa pääsy.

Kirjaston vauvaloruttelu. Valkeakosken kaupunginkirjasto Valo (Hakalantie 1) Vauvaloruttelu vahvistaa sinun ja vauvasi välistä vuorovaikutusta ja vaikuttaa positiivisesti vauvasi puheen ja kielen kehitykseen. Vauvat voivat osallistua loruhetkeen oman aikuisen sylissä tai omalla viltillä maaten. Ke klo 9.30–10. Vapaa pääsy.

SPR:n terveyspiste. Valkeakosken kaupunginkirjasto Valo (Hakalantie 1) Terveysalan ammattilaisten pitämään terveyspisteeseen ovat tervetulleita ilman ajanvarausta kaikki terveyteen ja hyvinvointiin tukea tai keskusteluapua tarvitsevat. To klo 17.30–18.45. Vapaa pääsy.

Vapaaehtoisten ystäväkoulutus. Hoivakoti Wäinämöinen (Kirkkotie 6) Koulutus vapaaehtoisille, jotka haluavat toimia henkilökohtaisena, ulkoiluystävänä ja kulttuurikaverina. Ti klo 9–16. Vapaa pääsy.

Näyttelyt

Myllysaaren museo (Kanavanranta 3). Valkeakosken kuvataiteilijat ry -vuosinäyttely. – Runsaassa ja värikkäässä vuosinäyttelyssä esillä lähes 80 eri tekniikoin ja tyylein toteutettua teosta. Mukana töitä myös Päivölän opiston kuvataidelinjan opiskelijoilta. 16.2.–16.3. Vana. – Pysyvä näyttely esittelee juhlavuottaan viettävän Valkeakosken kaupungin kiehtovaa historiaa elävästi lukuisin kuvin, esinein ja tarinoin. 31.1.–17.12. Ti–pe klo 10–16, su 12–16. Vapaa pääsy.

Suomen Jalkapallomuseo, Myllysaaren museon 3. krs (Kanavanranta 3 C). Suomen Jalkapallomuseo, perusnäyttely. – Museossa on esillä kattava kokoelma suomalaisen jalkapallon yli satavuotista historiaa: palkintoja, muistolahjoja, mitaleita, valokuvia, peliasuja ja jalkapallovarusteita. Jalkapallomuseossa esillä myös suomalaisen jalkapallon kunniagalleria, Hall of Fame. 24.2.–18.12. Ti–pe klo 10–16, su 12–16. Vapaa pääsy.

UPM keskusarkisto (Lempääläntie 18). Valkeakosken paperiteollisuuden 150 vuotta. – Valkeakosken paperiteollisuus täyttää 150 vuotta ja Valkeakoski itsenäisenä kuntana sata vuotta. UPM keskusarkiston näyttely kertoo valokuvin ja kartoin tehtaan ja sen ympärille kasvaneen yhdyskunnan yhteisestä historiasta. 7.9.2022–21.12.2023 Vapaa pääsy.

Valkeakosken kaupunginkirjasto Valo (Hakalantie 1). Hassut nassut - taidetta perhepäivän pajasta. – Kirjaston perhepäivän non-stop -kollaasityöpajassa syntyneitä hassuja nassuja on esillä kirjaston lastenosastolla. Tehtävä on esitelty pajan ohjanneen Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin kuvataideopettajan Petra Heikkilä-Perkiön uudessa Luovuusloota-kirjassa. 22.2.–11.3. Ma–pe klo 9–19, la 9–15. Vapaa pääsy.

Visavuoren museo (Visavuorentie 80). "Kovin hyvästi me olemme viihtyneet täällä". – Visavuoren arkielämää sadan vuoden takaa Emil Wikströmin valokuvien ja esineistön kertomana. Avoinna Ke-su klo 10-16. 11.1.–31.5. "Sairas maailma" - Karin pilapiirrosnäyttely. – Karin oivaltavia ja unohtumattomia pilapiirroksia sairauksista, hullusta maailman menosta, politiikasta ja sodasta. Näyttelyn piirrokset ovat ajattomia, eikä niiden ymmärtämiseen tarvitse muistaa historian tapahtumia tai henkilöitä.. Esillä on yli sata piirrosta. 11.1.–31.5. Ke–su klo 10–16. Liput 2–10 e.

Voipaalan taidekeskus (Sääksmäentie 772). Eettinen eläin. – Ihmisellä on mahdollisuus tehdä eettisiä valintoja. Siksi ihmisen vastuu elämää ja eläimiä kohtaan on suuri. Kun kohtelemme eläintä tai ympäristöä huonosti, kohtelemme väistämättä myös itseämme huonosti; tuho kääntyy meitä itseämme vastaan. Ti-su 11-17, liput 2/5/8 tai Museokortti. 11.2.–9.4. Ti–su klo 11–17. Liput 2–8 e.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos