Haluatko suunnitella oman bussipysäkin Valkeakoskelle? Mukaan kilpailuun ehtii maaliskuun ajan

Yli 20 erilaista yhdistystä ja yhteisöä ovat jo suunnittelemassa omia pysäkkejään. Nyt haetaan yksityishenkilöiden ideoita, joista paras toteutetaan.

Meidän pysäkki -kampanja on osa Taidekaravaani-hanketta, joka tuo taidetta katukuvaan ja kylille Valkeakoski-opiston toiminta-alueilla. Hankevetäjänä toimii valkeakoskelainen Sanna Ristaniemi.

1.3. 6:00

Valkeakoskella haetaan nyt parasta kaupunkilaisen ideaa bussipysäkin tuunaukseen. Kilpailun voittanut idea toteutetaan jollekin Valkeakosken bussipysäkeistä osana Meidän pysäkki -kampanjaa. Kampanja ulottuu koko Valkeakosken alueelle ja innostaa mukaan eri toimijoita tuunaamaan omannäköisensä bussikatoksen.

Yli kaksikymmentä erilaista yhdistystä ja yhteisöä ovat jo lähteneet kampanjaan mukaan ja he toteuttavat oman pysäkkinsä eri puolille Valkeakoskea kesään mennessä. Tekniikat ja materiaalit vaihtelevat printeistä maalauksiin. Kampanjaa tehdään yhteistyössä Nuortenkoskin sekä Valkeakosken kaupungin yhdyskuntatekniikan kanssa, joka pohjamaalaa ja korjaa katokset ennen tuunausta. Suurin osa tuunauksista toteutetaan keväällä 2023 säiden salliessa. Hanke maksaa materiaalit ja ottaa edelleen ideoita sekä tekijöiden ilmoittautumisia vastaan.

Nyt on käynnissä kilpailu, johon voivat osallistua yksityiset kuntalaiset. Palkintona kilpailusta on suunnitelman mukaan tuunattu pysäkki ja printattu valokuva siitä. Tekniikka on vapaa, eli suunnitelman voi toteuttaa oman tyylinsä mukaisesti esimerkiksi piirtäen, maalaten, graffitina, valokuvaten tai digitaalisesti. Toteutus voidaan printata levylle tai suunnittelija voi olla itse sitä tekemässä.

Kampanja huipentuu 16. kesäkuuta pysäkkipyöräilyyn, jossa kuntalaiset saavat kiertää pysäkit ja tutustua tekijöihin niiden takana. Samalla kaikki pysäkit valokuvataan elokuiseksi näyttelyksi Valkeakosken kaupunginkirjasto Valoon. Näyttelyn jälkeen suunnittelija saa valokuvan itselleen.

Kilpailuun voi osallistua lähettämällä suunnitelman digitaalisena kuvana hankevetäjälle 31. maaliskuuta mennessä osoitteeseen sanna.ristaniemi@valkeakoski.fi.

Tuunatut pysäkit juhlistavat samalla Valkeakoski 100-vuotta ja ovat osa juhlavuotta.

Lisätiedot ja kuvamateriaalikyselyt: Hankevetäjä Sanna Ristaniemi, sanna.ristaniemi@valkeakoski.fi, 040 335 6432.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos