Perinteiset valtit houkuttelivat väkeä Ilolan talvitapahtumaan – Ikuistimme lapsiperheiden tunnelmia Metsäkansan klassikossa

Ilolan maatilalla on vietetty perinteistä talvipäivä-tapahtumaa jo parikymmentä vuotta. Maatilan eläimet, talutusratsastus ja herkuttelu houkuttelevat viikonlopunviettäjiä ja talvilomalaisia lähimatkailun pariin.

Vanhemmat Antti ja Jenni sekä lapset Enna, 5, ja Meea, 7, Valtonen ovat tulleet Ilolaan maakuntamatkalle Tampereelta: ”Kun eläimiä on, paikalle tullaan”, Jenni Valtonen virnistää. Perheen kolmannen lapsen laskettu aika on ensi viikolla, siskot odottavat jo malttamattomina uutta tulokasta. Lomalla Enna ja Meea Valtonen aikovat nähdä kavereitaan ja rakentaa kotipihalleen lumilinnan. Sattuneesta syystä perheellä ei ole suunnitelmissa pitkää talvilomamatkaa.

26.2. 12:00

Lauantaina Valkeakosken Metsäkansassa on juuri sopiva pikkupakkanen, kun Ilolan maatilalla alkaa perinteisen talvipäivätapahtuman vietto.

”Tänä vuonna meillä tulee maatilamatkailulla neljäkymmentä vuotta täyteen. Sanoisin, että talvipäivää on järjestetty varmaan parikymmentä vuotta”, tilan emäntä Kirsi Ilola-Ollikka ynnää vuosia ja hämmästelee ajan kulkua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos