Kirkonkellot soivat tukea Ukrainalle perjantaina hyökkäyssodan vuosipäivänä – Seurakuntatalolla liehuu Ukrainan lippu

Suomen evankelisluterilaisen kirkon piispat ovat kutsuneet seurakuntia osoittamaan tukeaan Ukrainalle perjantaina, jolloin tulee kuluneeksi vuosi hyökkäyssodan alkamisesta.

22.2. 18:30

Valkeakoskella ja Sääksmäellä kirkonkellot soivat kaikilla kirkoilla perjantaina kello 12 tuenosoituksena Ukrainalle. Hyökkäyssodan alkamisesta tulee perjantaina kuluneeksi tasan vuosi. Kellot soivat viiden minuutin ajan.

Lisäksi Sääksmäen seurakunta järjestää perjantai-iltana Kappelikirkossa Rauhan ja toivon muistohetken kello 18. Muistohetkessä Kappelikirkossa muistetaan Ukrainan sodan uhreja ja rukoillaan rauhan ja ukrainalaisten puolesta. Muistohetken toimittavat Teemu Salminen ja kirkkoherra Timo Waris, esirukoilijana ukrainalaisten puolesta Terhi-Maria Ekman ja musiikista vastaa Aaro Alaspää. Iltapalan tilaisuudessa tarjoilee Mallas-pidot.

Seurakunta on myös päättänyt liputtaa seurakuntatalolla Ukrainan lipulla klo 8-18.

Kirkonkellojen soiton taustalla on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispojen kutsu seurakunnille ympäri Suomen. Piispat ovat toivoneet seurakuntia osoittamaan tukea Ukrainalle Venäjän Ukrainaan hyökkäämisen vuosipäivänä 24. helmikuuta. Kirkonkellot soivat samaan aikaan myös kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Piispat kannustavat kaikkia muistamaan Ukrainaa rukouksissa, lahjoittamaan alueella toimiville avustusjärjestöille ja osoittamaan tukea Suomessa oleville ukrainalaisille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos