Kun koskilaislähtöinen Susanna Jussila joutui luopumaan unelmatyöstään, toipuakseen hän keksi uuden tavan purkaa raskaita kokemuksiaan – Nyt hänen ajatuksistaan saavat lohtua muutkin

Valkeakoskelta lähtöisin olevalla Susanna Jussilalla on Suomen seuratuin suomenkielisten runojen Instagram-tili ja työn alla väitöskirja. ”Alanvaihto on minulle jonkinasteinen tragedia. On jäänyt kysymys, miten itseni kaltainen herkkä ja empaattinen ihminen voisi tehdä työtä niin, että siinä jaksaa”, Jussila kertoo.

Runoilija ja väitöskirjantekijä Susanna Jussila kuvattiin Apian urheilukentällä, jolla hän vietti paljon aikaa lapsena ja nuorena. Valkeakosken Hakassa hänellä on yhä nimissään kolme ikäluokkien seuraennätystä. ”Yleisurheilukenttä on ensimmäinen kotikenttäni, pyhä paikka.”

19.2. 9:00 | Päivitetty 22.2. 16:27

Valkeakoskelta kotoisin oleva Susanna Jussila, 38, tekee väitöskirjaa, sanoittaa tunteitaan runoiksi ja puhuu kehon kuuntelemisen tärkeydestä. Yhdistelmä selvästi toimii, sillä Valkeakosken Hakan entisen urheilijan runotilillä on Instagramissa jo yli 46 000 seuraajaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos