Haluaisitko Valkeakoskella lukumummiksi tai -vaariksi? Koulutus alkaa tässä kuussa

MLL:n Hämeen piirissä lukumummi- ja -vaaritoimintaa on ollut pian 10 vuotta. Valkeakoskellakin halutaan kouluttaa vapaaehtoisia tähän tehtävään.

11.2. 14:00

Haluaisitko auttaa innostamaan lapsia lukemisen pariin? Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piiri järjestää Valkeakoskella koulutuksen uusille lukumummeille ja -vaareille. Koulutuksen kautta voi osallistua toimintaan, jossa käydään kouluilla lukemassa yhdessä lasten kanssa koulupäivän aikana. Vapaaehtoiset lukumummit ja -vaarit käyvät lukutuokioissa kerran viikossa.

Koulutus järjestetään keskiviikkona 22. helmikuuta kaupunginkirjasto Valossa. Kouluttajana toimii MLL:n Hämeen piirin koordinaattori Riikka Ala-Nikkola. Ennakkoilmoittautumiset tulee tehdä 20. helmikuuta mennessä riikka.ala-nikkola@mll.fi/044 355 8329.

Lukumummit ja vaarit -toiminta on tarkoitettu 2.–6.-luokkalaisille. Lukutuokiot ovat kahdenkeskisiä. MLL kertoo tiedotteessa, että toimintaa ei ole tällä hetkellä Valkeakoskella, minkä vuoksi koulutus nyt järjestetään. Kokemukset ja palaute toiminnasta ovat olleet hyviä niin kouluilta kuin vapaaehtoisiltakin.

Toiminnalla voi auttaa lapsia tulemaan sujuviksi lukijoiksi kartuttamaan sanastoa sekä innostumaan lukemiseen. MLL:n vapaaehtoistoiminnassa saa koulutuksen tehtävään ja ammatillisen tuen vapaaehtoisena toimimiseen.

Lue lisää: Valkeakosken lainatuimmat kirjat vuonna 2022: Lasten top-lista kokonaan yhden sarjan hallitsema, koskilaisuus näkyy tietokirjoissa

Lue lisää: Lisääntynyt ruutuaika voi hidastaa pienten lasten sanaston kehitystä – Taysin lääkäri: ”On hämmästyttävän yleistä, että lapselle lukemiseen ei löydy aikaa”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos