Vaikka pakara on näyttävä, se ei välttämättä toimi oikein ja siitä seuraa monia ongelmia – Näillä yksinkertaisilla liikkeillä testaat ja harjoitat tärkeitä lihaksia

Iso pakaralihas antaa pakaralle muodon, mutta sen lisäksi pakarasta löytyy joukko pienempiä, mutta tärkeitä lihaksia. Fysioterapeutti Kerttu Heinonen antaa vinkit pakaralihasten eri toimintojen tunnistamiseen ja harjoittamiseen.

Heikot pakaralihakset altistavat monille rasitusvammoille. Fysioterapeutti ja personal trainer Kerttu Heinonen näyttää viisi hyvää pakaraliikettä.

Pakaralihaksia harjoitettaessa painotetaan usein isoa pakaralihasta, vaikka pakaroihin kuuluvat myös keskimmäinen pakaralihas, pieni pakaralihas ja vielä näiden alla lonkan syvät ulkokiertäjät, joita on kuusi kappaletta.

Fysioterapeutti ja personal trainer Kerttu Heinonen painottaa, että pakaralihasten riittävä voima, liikkuvuus ja oikea-aikainen aktivointi on tärkeää jokapäiväisten toimintojen suorittamisessa ja keskeistä lähestulkoon kaikissa liikuntalajeissa. Pakaralihasten aktivoiminen vähentää rasitusvammojen riskiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos