Toimittaja Kirsikka Otsamo huomasi, ettei enää jaksa keskittyä romaanin lukemiseen – Tällaiset vinkit hän sai aivotutkijalta

Kirjoja aina rakastanut toimittaja Kirsikka Otsamo huomasi, ettei aiemmin rakas lukuharrastus yhtäkkiä enää kiinnosta. Hän alkoi selvittää, mitä asialle voi tehdä, ja sai aivotutkija Minna Huotilaiselta kokeilemisen arvoisia neuvoja, joilla paluu kirjojen maailmaan voi alkaa. Jutun lopussa voit jakaa vinkkisi kirjoista, jotka ovat palauttaneet sinun lukuintosi.

Maailma on täynnä kutsuvia kirjoja. Mutta mitä voi tehdä, jos niiden lukeminen tuntuu yhtäkkiä ylivoimaiselta? Etsin kirjasovelluksesta Mia Kankimäen kirjan Asioita, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin (2018), sillä ystäväni suositteli sitä.

21.1. 14:00

Kirjat ovat alkaneet hylkiä minua. Ne näyttävät harmailta ja tylsiltä. Kun ennen hivelin niiden kansia ihaillen, viime aikoina ne ovat alkaneet tuntua painavilta, kulmikkailta ja etäisiltä.

Ennen rakastin kirjoja.

Kannoin teospinoja kirjastosta ja usein toivoin kirjaa joulu- tai syntymäpäivälahjaksi. Lapsuuskotini pursusi kirjoja. Kun pääsin romaanin imuun, eläydyin syvästi. Olen valvonut öitä lukien. Kirjakaupat ja -messut olivat suosikkipaikkojani. Nyt kirjoja tuntuu vain olevan liikaa, ne hyökyvät päälle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos