Näiden kolmen arkiruuan ainekset valmistuvat kätevästi kerralla ja samalla säästyy sähköä – Nappaa reseptit talteen tästä

Paahda kerralla monta pellillistä kasviksia ja tee niistä kolmen päivän ruuat. Paahtaminen antaa kasviksiin syvän maun.

Paahdetuista kasviksista saa monta erilaista pohjaa arkiruuille. Kun ne tekee valmiiksi kerralla, säästyy sähköä ja arkikokkailu helpottuu.

14.1. 18:00

Tänä talvena uunissa paistamista saattaa miettiä tarkasti kalliin sähkön vuoksi. Hintavinta on uunin lämmittäminen. Kun siihen puuhaan ryhtyy, kannattaa yhdellä kertaa paistaa enemmän.

Parasta on kuitenkin se, että lähes samalla vaivalla tulee tehneeksi hyvät pohjat monen päivän ruokiin. Paahtaminen antaa kasviksiin syvän maun.

Jos haluat lisätä kasvisten syöntiä helposti, tee kesäkurpitsapastaa. Hieman vaatimaton ulkonäkö saattaa hämätä ensisilmäyksellä, mutta tähän annokseen upotetaan kolme kokonaista kesäkurpitsaa.

Kasviksen mieto maku saa uunipaahdossa lisää ytyä. Kesäkurpitsat surautetaan peston tyyliseksi kastikkeeksi parmesaanin, siementen ja yrttien kanssa.

Tämä ruoka on mahtava ruokahävikinhäätäjä, sillä parmesaanin sijaan joukkoon voi raastaa juustonkannikan, ja siemenet saa korvattua vaikkapa pähkinöillä.

Samalla reseptillä voi valmistaa kastiketta myös muista kasviksista. Kokeile vaikkapa punajuurta, josta saa huikeanpunaisen hunnun pastan päälle.

Kesäkurpitsat surautetaan peston tyyliseksi kastikkeeksi.

Erityisen makoisten uunikasvisten salaisuus piilee karamellisoinnissa. Kasvikset valellaan kevyesti vaahterasiirapilla ennen paistamista.

Mehevät kasvikset yhdistetään helmikuskusin ja fetan kanssa. Juuston sijaan kuskusiin voi sekoitella vaikkapa grillibroileria, possunfileetä tai paistettua tofua.

Kuskusin sekaan sopivat esimerkiksi grillibroileri tai paistettu tofu.

Viisaat isoäidit sen jo tiesivät: sosekeitto on mitä mainioin ruoka. Monipuoliseen soppaan voi käyttää monenlaisia kasviksia, ja mausteita voi varioida loputtomiin.

Perinteiseen keittoon kasvikset pilkotaan liemeen kypsymään. Tässä versiossa porkkanat paahdetaan ensin uunissa, ja vasta sen jälkeen ne surautetaan sileäksi.

Ruokaisuutta keittoon antavat rapeat kikherneet, jotka voi paistaa uunissa tai pannulla.

Erityisen maukas sosekeitto syntyy uunissa paahdetuista porkkanoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos