Valkeakosken seniorit tekivät lämpimiä peittoja Ukrainaan – Seuraavaksi kudotaan rintamalle

Nyt kerholaiset toivovat villalankoja, joista voidaan valmistaa tumppuja ja peittoja sotilaille.

Valkeakosken seniorit ovat käsityökerhossaan Christine Ojasen johdolla valmistaneet värikkäitä tilkkupeittoja. Ne luovutettiin eteenpäin toimitettaviksi Putkalla torstaina 12. tammikuuta. Vastaanottamassa olivat Valkeakoskella asuvien ukrainalaisten edustajina oikealla etummaisena Nataliia Tkachuk ja Natalia Grishchenko.

Niin kauan kuin Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan jatkuu, keskittyy joukko valkeakoskelaisia käsityökerholaisia osaltaan auttamaan sodasta kärsiviä. Käsityökerho on yksi eläkeläisyhdistys Valkeakosken senioreiden säännöllisistä toimintamuodoista.

Tähän mennessä on valmiina 19 virkattua tai kudottua tilkkupeittoa. Niistä tuli niin värikkäitä ja kauniita, että rintaman sijasta ne menevät siviileille. Mukaan on ilmestynyt myös neuleita vauvoille sekä lämpimiä tumppuja ja sukkia. Nämä kaikki luovutettiin Ukrainaan edelleen toimitettaviksi yhdistysten kokoontumistila Putkalla torstaina 12. tammikuuta. Kudonnaiset pääsevät matkaan tämän kuukauden aikana.

Seuraavaksi kudotaan tukevia, reilunkokoisia peittoja suoraan rintamalle sekä sotilastumppuja. Käsityökerholaiset ottavat mielellään vastaan niihin sopivia ja väriltään tarkoitukseen soveltuvia villalankoja. Langan menekistä uumoillaan kerhossa suurta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos