1950-luvun alkupuolella otetussa mainoskuvassa Sääksmäen kansallispukuun sonnustautunut ”Paula-tyttö” Sinikka Kekki tarjoilee mattojenpesutauolla rouville kahvia. Pauligin Tervetuloa oikein hyvälle kahville -mainossarja tuli tutuksi lehdissä 1950–1970-luvuilla. Mainoksen kuvauspaikasta ei ole tietoa.

Helmijutut: Ikonisten kahvimainosten Paula-tyttö oli aikansa superjulkkis, jonka päällä Sääksmäen kansallispuku tuli tutuksi koko Suomen kansalle – Katso kuvat ja video arkistojen aarteista

Tiesitkö, että kaunis Sääksmäen kansallispuku on koristanut Pauligin kahvirasioita ja Paula-tyttöä vuosikymmenten ajan? Selvitimme, miten puku päätyi valtavaa kansansuosiota nauttineen brändihahmon päälle. Juttu on julkaistu alun perin 6.3.2022.


Pauligin perustaja Gustav Paulig retkeili 1870-luvulla nuorena poikamiehenä Sääksmäen Visavuoren maisemissa. Romanttinen tarina kertoo, että hän näki silloin viehättävän talontyttären yllä Sääksmäen kauniin kansallispuvun ja piti kovasti näkemästään. Se oli hänen mielestään suomalaisuutta aidoimmillaan ja puhtaimmillaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos