Koskilaislähtöisen Liisa Luukan, 25, kädenjälki näkyy uutuus­pelissä, jossa taklataan oppimis­vaikeuksia – Nyt hän kertoo, millaista peli­suunnittelijan työ on

Monille nuorille pelisuunnittelijan ura voi kuulostaa houkuttelevalta ammatilta. Pelisuunnittelija Liisa Luukka kertoo, että vaikka ala vaatii luovuuden lisäksi tarkkuutta ja vahvaa aikataulun hallintaa, on se silti todella palkitsevaa.

Pelisuunnittelija Liisa Luukka, 25, suunnittelee työkseen pelejä Brakesoft-peliyhtiössä, jolta valmistui joulukuussa uusi peli oppimisen tueksi kehitysvammaisille ja oppimisvaikeuksia omaaville opiskelijoille. Luukka kuvattiin Valkeakoskella kauppakeskus Koskikarassa 21. joulukuuta.

22.12.2022 7:00

Oletko koskaan miettinyt, mitä kaikkea pelien suunnitteluun kuuluu? Valkeakoskelta kotoisin olevalle Liisa Luukkaalle pelisuunnittelu on ammatti ja monimutkaisten kokonaisuuksien ideointi tavallinen osa arkea.

Syyskuussa pelisuunnittelijaksi valmistunut Luukka, 25, suunnittelee työkseen pelejä Brakesoft-peliyhtiössä, jolta valmistui joulukuussa uusi peli oppimisen tueksi kehitysvammaisille ja oppimisvaikeuksia omaaville opiskelijoille. Peli on tehty yhteistyössä Aitoon koulutuskeskuksen kanssa, joka tarjoaa valmentavaa koulutusta ja ammatillista perustutkintokoulutusta erityistä tukea tarvitseville nuorille Pälkäneellä ja Tampereella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos