Näin Valkeakoskella juhlistetaan 105-vuotiasta Suomea: Itsenäisyyspäivänä luvassa perinteinen kansalaismarssi ja seppeltenlaskut haudoille

Sunnuntain Suomi 105 -konsertin juhlapuhujana on sisäministeriön kansliapäällikkö Kirsi Pimiä.

Vuoden 2021 itsenäisyyspäivänä vartiossa seisoivat Jari-Pekka Walden (vas.) ja Pauli Porkka. Kirkonkellot soivat pitkään sankarivainajien muiston kunniaksi.

| Päivitetty

Itsenäisyyden kunniaksi Apian urheilutalolla järjestetään juhlakonsertti jo sunnuntaina 4. joulukuuta. Kello 17 alkavan maksuttoman Suomi 105 -konsertin juontaa Pertti Kokkonen, ja juhlapuhujana on sisäministeriön kansliapäällikkö Kirsi Pimiä. Tilaisuuden järjestävät yhdessä Valkeakosken musiikkiyhteisöt, Sääksmäen seurakunta ja Valkeakosken kaupunki.

Itsenäisyyspäivänä tiistaina 6. joulukuuta luvassa ovat perinteiset seppeleidenlaskut haudoilla, kansalaismarssi ja messut.

Itsenäisyyspäivänä messu järjestetään sekä Kappelikirkossa että Sääksmäen kirkossa. Molemmat messut alkavat kello 10, ja niiden aiheena on Kiitos isänmaasta.

Seppeleenlaskut ovat hautausmailla seuraavasti: Metsäkansan hautausmaa kello 9, Sääksmäen hautausmaa kello 9.45 ja Valkeakosken hautausmaa kello 12. Valkeakosken Mieslaulajat esiintyy kaikilla hautausmailla. Matkustajia ja seppeleitä kuljettava linja-auto lähtee Yhteistalon parkkipaikalta kello 8.30 kohti Metsäkansan hautausmaata.

Perinteinen kansalaismarssi lähtee Valkeakoskenkadulta seurakuntatalon kohdalta. Järjestäytyminen marssille alkaa kello 11.15. Marssi etenee keskustan läpi kohti hautausmaata. Marssin johtaa Reserviupseerikerhon puheenjohtaja Kimmo Peltonen.

Marssi on perinteinen tapahtuma, sillä sitä on järjestetty vuodesta 1957 alkaen. Marssille pukeudutaan tummiin vaatteisiin, hattuun, mustiin käsineisiin ja valkoiseen kaulahuiviin.

Oikaisu 5.12.2022 kello 11.03: Alun perin jutussa luki virheellisesti, että haudoilla esiintyy Valkeakosken Mieskuoro. Oikeasti haudoilla esiintyy Valkeakosken Mieslaulajat.

Oikaisu 7.12.2022 kello 14.14: Alun perin jutussa luki virheellisesti, että Suomi 105 -konsertin juontaa Pertti Kekkonen. Oikeasti juontajana oli Pertti Kokkonen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos