Finlandia-hymni soi torstaina Valkeakoskella uudessa salissa

Hymni soitetaan yhtä aikaa 37 musiikkioppilaitoksessa kautta maan.

Finlandian esittää Valkeakosken musiikki- ja tanssiopiston yhdistetty jousi- ja puhallinorkesteri. Kuvassa Valkeakosken musiikkiopiston jousiorkesterilaisia.

29.11.2022 19:00

Sibeliuksen Finlandia-hymni soi valtakunnallisessa Nuori soittaa! -tapahtumassa eri puolilla Suomea torstaina 1. joulukuuta. Valkeakoskella Finlandian esittää Valkeakosken musiikki- ja tanssiopiston yhdistetty jousi- ja puhallinorkesteri. Konsertti pidetään vapaa-aikakeskuksen salissa.

”Konsertin myötä uusi sali ja sen akustiikka saavat ensikasteen orkesterin esiintymislavana”, Valkeakosken tanssi- ja musiikkiopiston rehtori Hannele Piippo-Fair sanoo.

Musiikkiopiston uusia tiloja hän luonnehtii hienoksi joululahjaksi oppilaitokselle.

”Olemme vähän kuin karkkikaupassa, kun tutustumme talon suomiin mahdollisuuksiin. Talon toiminta on vilkastunut, kun toimijoita on monia. Pelisääntöjäkin täällä siis rakennellaan.”

Torstai-illan konsertti on osa valtakunnallista Nuori soittaa! -tapahtumaa, jonka järjestää Suomen musiikkioppilaitosten liitto. 37 musiikkioppilaitosta ympäri Suomen soittaa teoksen samana päivänä tasan kello 18.

Tapahtuman suojelijoina ovat opetusministeri Li Andersson, Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen ja kapellimestari Atso Almila.

Nuori soittaa! -konsertti alkaa vapaa-aikakeskuksen salissa torstaina 1. joulukuuta kello 18. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos