Lapsiperheiden suosikki­tapahtuma koittaa jälleen, kun Valkeakosken VPK avaa ovensa yleisölle – Tästä jutusta pääset tutustumaan myös virtuaaliseen paloasemaan

Koko perheen tapahtumassa tutustutaan paloautoihin ja opitaan elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja.

Viime vuoden tapahtumassa Kasperi Järvinen sammutti tulipaloa samalla, kun äiti Marika Järvinen tarjosi tukea. Valkeakosken VPK:n juniori Aleksi Ovaska pumppasi vettä letkuun.

22.11. 19:00

Lauantaina 26. marraskuuta Valkeakosken VPK:n tiloissa Lumikorvessa järjestetään Päivä Paloasemalla -tapahtuma. Koko perheen tempauksessa viihdytään ja opitaan elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja.

VPK:n toimipaikan pihalla järjestettävä tapahtuma alkaa kello 10 ja loppuu kello 14. Ohjelmassa on muun muassa kalustoesittelyä sekä tarjolla mehua, makkaraa ja kahvia.

Päivä Paloasemalla on osa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön koordinoimaa paloturvallisuusviikkoa. Tapahtumassa toimintaansa esittelee noin 380 paloasemaa eri puolilla Suomea.

"Tapahtumissa kävijät pääsevät tutustumaan palokuntien toimintaan sekä palokalustoon. Tehtävärasteilla opitaan tärkeitä paloturvallisuustaitoja, kuten opetellaan palovaroittimien huolenpitoa ja sähkökatkon varalle varautumista sekä harjoitellaan alkusammutusta”, kertoo tiedotteessa kampanjakoordinaattori Marjo Rinne Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Viime vuonna Julia Vuorimäki haastoi pientä tulipelkoaan ja kokeili alkusammutusta eli sammutuspeitteen käyttöä. Hienosti meni!

Päivä paloasemalla -tempaus järjestetään jo viidettätoista kertaa. Vuosien aikana tapahtuman kävijämäärä on vakiintunut 120 000:een. Kahden koronan värittämän vuoden jälkeen ovensa avaa ennätysmäärä paloasemia.

Jos ei itse pääse paikalle osallistumaan paloasemien tapahtumiin, voi tutustua virtuaalipaloasemaan, joka on auki 20.11.–3.12. Virtuaalipaloasemalle pääsee osoitteessa: paloturvallisuusviikko.fi/paiva-paloasemalla/.

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikon teemana on palovaroittimet. Pelastustoimen havainnot ja tutkimukset osoittavat, että palovaroittimia on kodeissa liian vähän.

Päivä Paloasemalla lauantaina 26.11. kello 10–14. Valkeakosken VPK:lla osoitteessa Sammonkatu 3.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos