”Viimeisen patruunan” Juuso Waldenin kuolemasta on nyt 50 vuotta – Näin vuorineuvoksen poismenosta uutisoitiin Valkeakoskella: ”Suuri suomalainen teollisuusmies”

Valkeakosken kuuluisuuden teollisuuspatruuna Juuso Waldenin kuolemasta tulee kuluneeksi viisikymmentä vuotta. Näin Valkeakosken Sanomat uutisoi vuorineuvoksen merkityksestä vuonna 1972: ”Juuso Walden oli kotiseutumies jos kuka”.

Marraskuun 21. päivänä vuonna 1972 Valkeakosken Sanomat uutisoi, että Suomen lippu oli puolitangossa Paperiperhe-patsaan vierellä ja sadoissa valkeakoskelaisissa rakennuksissa, kun tieto Yhtyneet Paperitehtaat oy:n entisen toimitusjohtajan J. W. Waldenin kuolemasta levisi.

21.11. 19:26

Viisikymmentä vuotta sitten Valkeakoskea kohtasi suru-uutinen, kun kaupungissa levisi tieto Yhtyneet Paperitehtaat oy:n entisen toimitusjohtajan Juuso Walfrid Waldenin (1907–1972) kuolemasta.

Tuolloin 21. marraskuuta ilmestyneessä Valkeakosken Sanomissa uutisoitiin, että vuorineuvos ”varhaisina aamutunteina oli ankaran sairauden murtamana siirtynyt iäisyyteen”, minkä johdosta kaupungissa suruliputettiin sadoissa rakennuksissa. Walden oli kuollut 19. marraskuuta 1972 Valkeakoskella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos