Kauppatorin joulukuusi löytyi tänä vuonna Kärjenniemestä – Yksi asia koristelussa on nyt toisin: ”Toivotaan, ettei ilkivalta iske”

Kulkurinkuuseksi kutsuttu komistus on tällä kertaa 14 metriä korkea.

Torstaina aamupäivällä Kauppatorin joulukuuseen asennettiin valoja. Yön aikana Valkeakoskelle oli sopivasti satanut ohut lumikerros.

17.11. 11:48

Perinteinen kulkurinkuusi on pystytetty Valkeakosken keskustaan odottamaan joulunavausta. Kuusi tuli tänä vuonna Sari ja Jukka Larmun tontilta Kärjenniemestä.

Metsäinsinööri Markku Mäkinen Valkeakosken kaupungilta kertoo, että kuusi on noin 14 metriä korkea ja ”lonkalta heitettynä” noin 50–60 vuotta vanha.

”Kuusi kaadettiin, kuljetettiin ja pystytettiin eilen. Tänään asennetaan valot ja katsotaan, että ne pelaavat”, Mäkinen kertoo.

Mäkinen kertoo, että kaupungille ei tule yksityishenkilöiltä kovinkaan monia tarjouksia mahdollisista joulukuusista. Sen takia kaupungin omista metsistä on varalta katsottu sopivia kuusia tehtävään.

”Jos yksityinen tarjoaa, haemme kuusen pois, ettei se mene hukkaan vain polttopuiksi.”

Tälläkin kertaa torilla seisoo suomalainen metsäkuusi. Viime vuodesta poiketen kuuseen asetellaan valot latvasta aina alaoksille saakka.

”Aiemmin kynttilät ja valot laitettiin kolmen metrin korkeuteen, kun pelättiin, että ne revitään alas. Se näytti tyhmältä. Nyt kokeillaan näin ja toivotaan, että ilkivalta ei iske koristeisiin. Kuusi on niin näkösällä, että olettaisin koristeiden säilyvän.”

Virallisesti kuuseen sytytetään valot joulunavaustapahtumassa lauantaina 26. marraskuuta. Tapahtuman ohjelmassa on valojen sytytyksen lisäksi muun muassa joulupukin ja -muorin vierailu sekä joulupuurotarjoilua.

Joulukuusen valot sytytetään lauantaina 26. marraskuuta perinteisessä joulunavaustapahtumassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos