Valkeakosken kulttuuripalkinnon saavat opiston kuorot – Kirsti And on laulanut mukana tasan 60 vuotta: ”Esiintyminen on harjoitusten kruunu”

Mikä kappale herkistää kokeneenkin laulajan, ja miksi kuoroharjoituksista poistutaan joskus leukaperät kipeänä? Näin Valkeakosken kulttuuripalkinnon saavien kuorojen laulajat kertovat.

Kirsti Andilla on tänä vuonna "60-vuotistaiteilijajuhla", sillä hän liittyi Valkeakosken Työväenopiston naiskuoroon vuonna 1962. Mukaan hänet houkutteli alun perin koulukaverin äiti, joka tiesi hänen osaavan laulaa. Sittemmin And on ollut muun muassa kuoron solistina.

27.10. 19:01

Valkeakosken kaupungin kulttuuripalkinto myönnetään tänä vuonna Valkeakoski-opiston nais- ja mieskuoroille tunnustuksena merkittävästä ja pitkään jatkuneesta työstä.

Jo on aikakin, voisi sanoa. Molemmat kuorot, Valkeakosken Työväenopiston Naiskuoro ry ja Valkeakosken Työväen Mieskuoro ry on perustettu vuonna 1945. Kuorot ovat olleet vuosikymmenien ajan tärkeässä roolissa esimerkiksi Valkeakosken kaupungin juhlissa. Monet kuorolaiset ovat rikastuttaneet paikallista kulttuurielämää laajasti niin musiikin kuin teatterin saralla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos