Näin voit viettää koululaisten syyslomaa koti-Koskissa: Yleisöluistelua, merenneitouintia, pomppumaailmaa...

Vai lähtisitkö retkeilemään luontoon tai taiteen pariin?

Niko Paavilainen piti viime syysloman aikaan hauskaa Pomppumaailman pyörivän pallon sisällä Valkeakosken palloiluhallissa. Suosittu sisäleikkipuisto saapuu taas syysloman muutamaksi päiväksi samaan paikkaan.

13.10. 15:00

Viikolla 42 vietetään koululaisten syyslomaa. Jos odotetuille lomapäiville ei ole vielä kalenterissa ohjelmaa, ei hätää: Valkeakoskella on syyslomaviikolle monipuolista tarjontaa.

Palloiluhallissa oli myös viime syyslomalla vierailulla liikkuva sisäleikkipuisto. Sen jälkeen paikka on nimetty Flinkenberg Areenaksi. Iloista leikkiä ja hulinaa syyslomalaisille sinne on tulossa tämänkin syysloman ratoksi säässä kuin säässä.

Viihdelaitteet saapuvat palloiluhallin vihreälle tekonurmelle kuitenkin vasta torstaille 20. lokakuuta ja houkuttelevat sitten huvittelemaan aina sunnuntaihin saakka. Ohessa on erilaisia pelejä ja laitteita kaikenikäisille. Pienetkin voi tuoda mukana, sillä alle 4-vuotiaat otetaan huomioon järjestämällä heille omaa alueensa. Paikalla on kahvila ja huvipuistotyyliin voi ostaa myös popcornia ja hattaraa. Perjantaina 21. sisäleikkipuistossa diskoillaan kello 19–22.

Sisähuvipuisto on maksullinen, mutta aikuiset ja sylivauvat pääsevät maksutta sisään samoin kuin maksavan sisaruksen kanssa saapunut alle 1-vuotias. Vaihtoehtoisesti voi ostaa päivärannekkeen tai tapahtumarannekkeen, joka on voimassa koko tapahtuman ajan lukuun ottamatta pomppudiskoa, jonne on erillinen pääsymaksu.

Luontoretkelle

Liikkuvalle syyslomalaiselle riittää vaihtoehtoja. Järjestäjinä on kaupungin liikuntatoimen lisäksi paikallisia seuroja. Jos retkeily kiehtoisi mutta oman perheen kesken ei ole tullut kokeilluksi, voi syysloman alkajaisiksi lähteä 16. lokakuuta aamulla Valkeakosken Ladun patikkaretkelle Nokian Siuroon. Kerhomajan pysäköintipaikalta lähdetään kimppakyydein aamukymmeneltä. Perillä ihaillaan Ruutanajärveä kiertävän reitin ruskaa ja levähdetään välillä nuotiolla. Kävellä pitäisi jaksaa noin 5 kilometriä.

Luontoretkikohteita on useita myös kotikaupungissa Valkeakoskella. Retkeillä voi Valmarinniemen virkistysalueella tai Korkeakankaan latupohjilla. Korkeakankaan rinteessä on grillikatos. Uusin grillauspaikka sijaitsee lähellä Kirjaslampea. Ainakin Kirjaslammen ja Korkeakankaan tulipaikalle pitää tuoda polttopuut mukanaan.

Viidellä eri luontopolulla voi tutustua kotikaupungin monipuoliseen luontoon. Polut ovat pituudeltaan kilometristä runsaaseen kahteen. Suunnaksi voi ottaa Pappilanniemen luontopolun, Vallonjärven reitin, Valmarinniemen polun, Rapolanharjun luonto- ja muinaispolun reitit tai Mettivuoren luonnonhoitometsän polun vanhassa aarnimetsässä.

Maastopyöräilemään tai kerhoon

Keskiviikkona Valkeakosken maastopyöräseura vie kello 18 junnuja maastopyöräilemään. Lähtö- ja paluupaikkana on Apian leirintäalue. Lenkillä on kypäräpakko ja ajovaloakin tarvitaan. Erityistä maastoajotaitoa ei vaadita. Junnulenkillä ehditään myös paistaa makkaraa. Koko lysti on maksuton.

Valkeakosken Voimistelijoiden järjestämään 7–12-vuotiaiden syyslomakerhoon voi osallistua maanantaina, tiistaina tai keskiviikkona tai sitten kaikkina kolmena päivänä kello 10–15. Tarjolla on leikkejä ja pelejä, aarrejahtia, parkouria, ulkoilua ja huipennuksena keskiviikon retki Taikaponeille. Siellä pääsee hoitamaan eläimiä ja kokeilemaan ratsastamista tai kärryajelua. Kerhon päivä- tai kokonaishintaan sisältyy lounas ja vakuutus ja keskiviikkona kuljetus ja sisäänpääsy Taikaponeille. Maanantaina kerhossa näytti olevan vielä kolme paikkaa vapaina.

Luistimilla tai uikkareilla

Jäähalli Wareenassa on syyslomalla yleisöluistelumahdollisuuksia maanantaista sunnuntaihin mailojen kera tai ilman. Luistelulippuja voi ostaa myös uimahalloin kassalta. Uimahallissa pidetään lelutunnit maanantaina ja keskiviikkona. Lelut, pötköt ja patjat ovat käytössä uimahallimaksulla. Syyslomaviikon tiistaina ja torstaina on parituntinen räpyläuintirataa. Omat räpylät ja merenneitopyrstöt tarvitaan mukaan.

Valkeakosken keilahallilla voi pelata vaikka koko päivän jos jotakin. Siellä syyslomaviikon viettäjiä odotellaan maanantaista perjantaihin. Keilahalli on maksullinen.

Lapset taiteen äärelle

Voipaalan taidekeskus järjestää syyslomaviikon tiistaina 18. lokakuuta kello 10 lasten ikioman opastuskierroksen. Kierroksella ei tarvitse olla hiljaa ja kaikkia tunteita on lupa ilmaista, taidekeskus kertoo ennakkotiedoissa. Opastuksen saa näyttelylipun hinnalla. Taideretkelle voi tuoda omat eväät, joita saa mutustaa opaskierroksen jälkeen taidekeskuksen kahviossa.Sunnuntaina on taidekeskuksessa kaksi yleisöopastuskierrosta. Viikonloppuna on avoinna myös kartanokahvila.

Ilmoittautuneille

Sääksmäen seurakunnalla on syyslomalla lastenleirejä, joille ilmoittautuminen on jo päättynyt.

Nuorisokeskus Pultissa syysloma alkaa laneilla, jotka kestävät perjantai-illasta lauantaiaamuun. Sinne ei enää ehdi ilmoittautua. Sähköinen lomake on sulkeutunut paikkojen täytyttyä.

Ihan kaikkialle ei ole tarpeeksi ilmoittautuneita riittänyt. Ainakin 4H-yhdistys on ilmoittanut, että syyslomakerho peruuntuu vähäisen osallistujamäärän vuoksi, mutta talvilomalla yritetään uudelleen.

Koululaisten syysloma Valkeakoskella 17.–23.10.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos