Vuoden lukuteko -palkinto lausuntapiiri Riimille: ”Tuonut runoutta ja kirjallisuutta kaikkien ulottuville”

Riimi on tehnyt yhteistyötä kirjaston kanssa jo vuosikymmeniä. Esimerkiksi Novellikoukut-tapahtumissa Riimi lukee kirjastonhoitajan valitsemia novelleja.

Vuoden lukuteko -palkinnon ottivat vastaan lausuntapiiri Riimistä Rauno Möttönen, Merja Piippo, Liisa Suomilammi, Kristiina Sihvonen, Merja Vaittinen ja Hilkka Särelä. Riimiläisten mukaan lausuntaryhmä on Valkeakoski-opiston vanhin opintopiiri, ja sen tiedetään toimineen jo vuonna 1925.

23.9. 18:00

Valkeakoski-opiston lausuntapiiri Riimi on palkittu Vuoden lukuteko -kunniakirjalla. Palkinnon saajan on valinnut Valkeakosken kaupunginkirjasto, joka perustelee valintaa muun muassa seuraavasti:

”Riimi on tuonut runoutta ja kirjallisuutta kaikkien ulottuville esiintymällä esimerkiksi hyväntekeväisyystilaisuuksissa hoivakodeissa. Viime vuosina Riimi on tiivistänyt yhteistyötä kirjasto Valon kanssa, ja riimiläiset ovat lukeneet novelleja kirjaston Novellikoukuissa.”

Kirjaston tiedotteessa todetaan, että yhdessä kuultu teksti lisää yhteisöllisyyttä kirjallisuuden kokemiseen ja ajatustenvaihto tekstistä myös osallistaa kuulijoita. Samalla hiukan sivuun jäänyt kirjallisuuden laji saa tilaa. Kokoontumisrajoitusten aikaan Riimi luki novelleja ja satuja myös verkossa kirjaston Facebook Livessä.

Palkintoperusteluissa kirjastolta muistutetaan, että ääneen lukeminen jatkaa vuosituhantista tarinankerronnan traditiota: ”Valkeakoski-opistossa on harrastettu lausuntaa jo lähes sata vuotta, joten lausuntapiiri Riimi pitää yllä monin tavoin vanhaa perinnettä.”

Yhdistyksen puheenjohtajana nykyisin toimiva Rauno Möttönen muistelee, että Riimi on esiintynyt lähikuntien kirjastoissa ja siten tehnyt yhteistyötä kirjaston kanssa jo vuosikymmeniä.

Muun toimintansa ohella lausuntapiiri esiintyy marraskuussa osana Valkeakosken kaupunginteatterin runofestareita esityksellään Riimi rempallaan!?.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos