Tämä loppukesän herukkaherkku valmistuu aloittelevaltakin kokilta – Sekoita vain aineet ja annostele taikina vuokiin
Kotimaiset viinimarjat ovat yllättävän monikäyttöisiä. Niistä voi taikoa niin muhevia muffineita, komeita kakkuja ja puurojakin. Kokosimme ohjeet loppukesän herukkaherkkuihin.
Punaherukkamuffinsit saavat mehevyyttä turkkilaisesta jogurtista ja valkosuklaasta. Taikina on helppo; ainekset vain sekoitetaan sekaisin. Kuva: Maarit Mäkinen
Olitko ajatellut, että mustaherukkaa voisi laittaa tuorepuuroon tai että siitä voisi valmistaa jäädykkeen? Viinimarjat ovat yllättävän monikäyttöisiä ja niistä voi valmistaa niin makeita kuin ravitsevia herkkuja.
Kokosimme tähän juttuun vinkit loppukesän herukkaherkkuihin. Kokeile esimerkiksi valkoherukkavispipuuroa tai helposti syntyviä punaherukkavalkosuklaamuffinsseja.