Sunnuntaina järjestetään Avoimet puutarhat -tapahtuma – Valkeakoskelta mukana neljä kohdetta

Valkeakosken käyntikohteet edustavat monia eri puutarhatyyppejä.

Ihanaa pihaa huvimajoineen pääsi Valkeakoskella näkemään Avoimet puutarhat -päivässä kesällä 2018.

17.7. 16:00 | Päivitetty 2.8. 13:07

Elokuisten puutarhojen täyteläisyyttä ja runsautta pääsee ihastelemaan 800 puutarhassa ympäri Suomea sunnuntaina 7. elokuuta 2022 kello 12–17. Avoimet puutarhat -tapahtumassa on mukana pari sataa uutta kohdetta viime vuoteen verrattuna, ja kokonaisuudessaan tapahtuman osallistujamäärä on ennätyksellisen suuri.

Valkeakoskella mukaan on ilmoittautunut yhteensä neljä puutarhaa Tarttilasta ja Sääksmäeltä. Viime kesänä niitä oli paikkakunnalta vain kaksi. Tarkat tiedot kohteista löytyvät Avoimet puutarhat -sivustolta. Sivustolla on monia mielenkiintoisia koko kesän auki olevia vierailukohteita puutarhoista kiinnostuneille eri puolilta Suomea.

Avoimissa puutarhoissa pääsee vierailemaan hyötypuutarhoissa, joissa kypsyy jo satoa, sekä ihastelemaan elokuisia koristepuutarhoja lukuisine perennoineen. Mukana on niin siirtolapuutarhoja, yksityisiä pihoja sekä alan nähtävyyksiä.

Tapahtuman yhteinen eurooppalainen teema on Puutarhat ilmastonmuutoksessa. Teema kannustaa meitä miettimään ja vaihtamaan ajatuksia puutarhojemme vaikutuksilta ilmastonmuutokseen. Uudet kasvit ja suojautuminen luonnon ääri-ilmiöiltä tulevat varmasti päivän kohteissa puheeksi. Joka tapauksessa harrastajat voivat iloita päivän aikana siitä, että puutarhat edistävät luonnon monimuotoisuutta ja hidastavat näin ilmastonmuutoksen haitallisia vaikutuksia monin eri tavoin.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ja Svenska Trädgårdsförbundet yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins -verkoston kanssa.

Päivitys 2.8.2022 kello 13.06: Juttua päivitetty kauttaaltaan. Aiemmasta tiedosta poiketen Valkeakoskella tapahtumapäivään osallistuu neljä kohdetta, ei yhdeksän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos