"Lokki Joonatanin" perhe pesii taas valkeakoskelaisen rivitalon piipussa ja vanhemmat puolustavat poikasiaan: "Tilanne ei kestä tällaisena enää kauan – Pian lokit vievät poikasensa vesistön ääreen"

”On kokeiltu vappuviipperöitä, kiiltonauhoja ja muovikäärmeitä. Mikään peloite ei tunnu tehoavan. Suojauskin siellä on, mutta silti ne ovat yhdelle kulmalle saaneet pesän tehdyksi.”

Lokkivanhempi vartioi pesäänsä ja poikasiaan juhannusvuorelaisen rivitalon korkean piipun nokassa. Se ei piittaa vappuviipperästä eikä muista pelotteista, jotka taloyhtiön edustaja on piippuun kiinnittänyt. Pesintää ei ole lupa häiritä. Ainut keino estää poikasten suojelusta tulevat emolintujen uhkaavat elkeet onkin onnistua ehkäisemään pesintä ennalta.

16.6. 6:00

Valkeakoskelaisella Juhannusvuori II:n asuinalueella sijaitsee rivitalo, jonka korkea piippu vaikuttaa lokkivanhempien mielestä erinomaiselta pesintäpaikalta. Tänä alkukesänä alueen Facebook-ryhmässä on kerrottu, että lokki on jopa hyökkäillyt erään perheen poikien kimppuun.

”Ei osumaa, mutta pelottava kokemus”, perheenäiti kirjoitti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos