Operaatio Pirkanmaa aloittaa tukemalla lasten ja nuorten kulttuuria – EU-nimityksen menetys oli rahallisesti raskas tappio

Kolmivuotinen Operaatio Pirkanmaa jatkaa suunnitelma B:nä EU:n kulttuuripääkaupunkihaun hankkeita, mutta paljon sitä pienemmällä budjetilla. Ympäristökuntien asukkaat osallistuvat kustannuksiin 80 sentillä asukasta kohti, ja tamperelaisten osuus on 2,63 euroa.

Operaatio Pirkanmaassa tuetaan vapaan kentän toteuttamia lasten - ja nuorten kulttuurin hankkeita, kuten Sorin Sirkuksen (vas.), Kaarikoirien ja Sirkusrakkauspumpumin ideoimia hankkeita.

24.2. 6:00

Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026, mutta Valkeakoskella ja 19 muussa Pirkanmaan kunnassa jatketaan nyt suunnitelma B:llä.

Tiistaina julkistettu Operaatio Pirkanmaa on kolmevuotinen hanke, jossa hyödynnetään Tampere26-haun ideoita. Pirkanmaalaisten yhteinen haku kulki kisassa Tampereen nimellä. Operaation pyrkimyksenä on tukea Pirkanmaan kulttuurielämää alueen veto- ja pitovoiman kasvattamiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos