Amcor vie pakkauskalvoa ulkomaille, Valkeakosken kaupunki taas etsii työntekijöitä ulkomailta - Elämänmeno - Valkeakosken Sanomat

Kansainvälinen Valkeakoski: Amcor myy pakkausmateriaaleja pitkin Eurooppaa – Kaupungilla työntekijöitä useista maista

Vaikka Valkeakoski on pieni kaupunki, se on silti kansainvälinen. Kysyimme, mitä työelämän kansainvälisyys tarkoittaa Amcorilla ja Valkeakosken kaupungilla. ”Kunnat kilpailevat kiihkeästi maahanmuuttajista tulevina vuosina”, sanoo kaupunginjohtaja.

Varsanhännän teollisuusalueella sijaitsevaa Amcorin kalvotehdasta johtaa Maisa Katila. Tehtaalla noin 250 työntekijää valmistaa pakkauskalvoa elintarviketeollisuudelle kotimaahan ja useisiin Euroopan maihin.

9.12.2021 8:26

Valkeakoskella Varsanhännän teollisuusalueella Amcor Flexibles valmistaa pakkauskalvoja. Pakkauskalvorullat myydään elintarvikeyhtiöille, jotka pakkaavat tehtaissaan kalvojen sisälle muun muassa lihaa ja juustoa.

Pakkauskalvon tehtävä on estää lihaa tai juustoa mätänemästä, homehtumasta tai muuten pilaantumasta varastoimisen, kuljetuksen sekä säilytyksen aikana niin kotona kuin kaupassa. Hyvän pakkauskalvon avulla voidaan siis välttää ruoan joutumista hävikkiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos