Lehden perustaminen on vaatinut lukutaitoa, mainosrahaa ja kallista tekniikkaa – Nyt paikallislehtien tulevaisuus on auki, mutta ”luotettavalle paikalliselle tiedolle tarvitaan tekijöitä” - Elämänmeno - Valkeakosken Sanomat

Lehden perustaminen on vaatinut lukutaitoa, mainosrahaa ja kallista tekniikkaa – Nyt paikallislehtien tulevaisuus on auki, mutta ”luotettavalle paikalliselle tiedolle tarvitaan tekijöitä”

Kysyimme valkeakoskelaiselta tutkijalta Outi Penninkankaalta suomalaisten paikallislehtien historiasta. Paikallislehtien alku edellytti kauppiaita, jotka halusivat mainostaa tuotteitaan paikallisille kuluttajille, joiden piti puolestaan osata lukea.

Valkeakoskella asuva historian tutkija Outi Penninkangas näyttää, kuinka Tampereella Vapriikin näyttelyssä voi selata sata vuotta sitten ilmestyneitä sanomalehtiä.

11.12.2021 9:00

Paikallislehti kannatti perustaa, kun paikkakunnalla oli riittävästi lukutaitoista väkeä, kirjapaino sekä yrittäjiä, jotka halusivat mainostaa tuotteitaan lukijoille.

Valkeakoskelainen historian tutkija Outi Penninkangas kuvaa näin paikallislehden perustamisen edellytyksiä. Penninkangas on töissä Tampereella Mediamuseo Rupriikissa, joka on osa museokeskus Vapriikkia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos