Taysin lääkäri: Lisääntynyt ruutuaika voi hidastaa pienten lasten sanaston kehitystä - Elämänmeno - Valkeakosken Sanomat

Lisääntynyt ruutuaika voi hidastaa pienten lasten sanaston kehitystä – Taysin lääkäri: ”On hämmästyttävän yleistä, että lapselle lukemiseen ei löydy aikaa”

Puhe- ja kielihäiriöihin perehtyneen Taysin apulaisylilääkärin Marja Asikaisen mukaan uusi tutkimus lasten puheen ja kielellisen ilmaisun kehittymisestä viittaa siihen, että pikkulasten käyttösanasto kehittyy hitaammin kuin ennen. Jos havainto vahvistetaan, sillä voi olla kauaskantoisia seurauksia.

Marja Asikainen kannustaa vanhempia lukemaan kirjoja lapsille. Esimerkiksi kuvakirjojen lukeminen kartuttaa pienen lapsen sanavarastoa.

16.10. 16:30

Tampereen yliopistollisen sairaalaan foniatrian poliklinikan apulaisylilääkäri Marja Asikainen on huolissaan pienten lasten sanaston kehittymisestä.

Asikainen osallistui tutkimukseen, jossa havaittiin yhteys lasten arkisanaston sekä lasten ja heidän vanhempiensa lisääntyneen ruutuajan välillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos