Nostalgisista kasvitauluista tuli nykysisustajien hittituote, ja alkuperäisiä tauluja voi nyt nähdä Valkeakoskella – Taiteilija on silti monelle tuntematon - Elämänmeno - Valkeakosken Sanomat

Nostalgisista kasvitauluista tuli nykysisustajien hittituote, ja alkuperäisiä tauluja voi nyt nähdä Valkeakoskella – Taiteilija on silti monelle tuntematon

Visavuoren museo esittelee taiteilija Ebba Masalinin töitä, joiden joukkoon kuuluu muun muassa 1900-luvun alussa opetuskäyttöön tehdyt kasvitaulut.

Otavan kasvitieteellisissä opetustauluissa on esitetty muun muassa männyn kasvun eri vaiheet. Toisesta taulusta aikansa oppilaat saattoivat tunnistaa puolukan ja mustikan.

13.10. 18:00 | Päivitetty 14.10. 11:38

Suomalainen taidemaailma on jo 1800-luvun lopulta saakka nostanut esiin lähes pelkästään miestaiteilijoita. He olivat taiteen kultakauden mestareita, joille vain taivas oli rajana.

Toki naistaiteilijoita oli, mutta heitä ei nostettu esiin juuri ollenkaan. Hyvä esimerkki on Visavuoren museossa esillä oleva näyttely Ebba Masalin – Kasvitaulujen kuvittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos