Katso kuvat: Pentti Linkola sai muistolehdon Kangasalan Sahalahdelle - Elämänmeno - Valkeakosken Sanomat

Milloin valkeakoskelainen Pentti Linkola oli onnellinen ja miksi hän ei ryhtynytkään terroristiksi? Läheinen ystävä kertoo myyttisestä miehestä matkalla uuteen muistolehtoon

Sääksmäen Ritvalassa asunut luonnonsuojelija ja kalastaja Pentti Linkola sai muistolehdon Kangasalan Sahalahdelle. Kävimme Luonnonperintösäätiön ja Linkolan pitkäaikaisen ystävän Anneli Jussilan kanssa katsomassa, millainen paikka on kyseessä.

Luonnonperintösäätiön johtaja Anneli Jussila on kirjoittanut kirjan Pentti Linkolasta. Hän kävi Sahalahdella Linkolan muistolehdossa nauttimassa puiden hiljaisuudesta.


2.10. 8:00

Anneli Jussila poimii minut autonsa kyytiin Hämeenlinnan rautatieasemalta. Matkamme määränpää on Kangasala ja siellä Sahalahdella sijaitseva Pentti Linkolan muistolehto.

Luonnonperintösäätiön suojelujohtajana toimiva Jussila on luvannut esitellä pari viikkoa sitten perustetun lehdon.

Linkolan muistolehto

Pentti Linkolan 14 hehtaarin kokoinen muistolehto sijaitsee Kurikanvuorella Sahalahdella Kangasalla.

Muistolehto hankittiin samoihin aikoihin Toivakassa sijaitsevan Riuttasalon eli Pentti Linkolan muistometsän kanssa.

Lehto löytyy, kun ajaa Kangasalta ohi Peilisalmen Kuhmalahdelle johtavaa tietää, kääntyy vasemmalle kohti Keljoa ja ajaa edelleen noin seitsemän kilometriä soratietä lehmien ohi. Tien vasemmalla puolella on vähäinen metsäaukio, jonne voi jättää auton. Tien poskeen saadaan kyltit lähiviikkoina.

Jos onni suosii, löydät eläinten polun. Se vie Kurikanvuoren laelle, joka on 140 metriä merenpinnan yläpuolella. Jos et löydä polkua, älä huoli, metsä lumoaa joka puolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos