Antinkulma oli liikenteellisesti hullunmylly, jossa ajettiin miten sattuu – Muistatko, millaista Valkeakosken liikenne oli 50 vuotta sitten? - Elämänmeno - Valkeakosken Sanomat

Antinkulma oli liikenteellisesti hullunmylly, jossa ajettiin miten sattuu – Muistatko, millaista Valkeakosken liikenne oli 50 vuotta sitten?

Valkeakoskelaisille lapsille opetettiin liikennekäyttäytymistä ja ryhmittymistä liikennepuistossa, mutta vuonna 1971 ryhmittymismerkkejä ei muualta kaupungin alueelta löytynytkään. Kaupungissa oli havaittu, että ryhmittyminen on liikenteen joustavuuden edellytys varsinkin kaupunkiliikenteessä, eikä se aina onnistu ilman ohjaavia liikennemerkkejä. Valkeakoskella ohjaaminen oli unohdettu täysin, mutta tilanne oli korjautumassa. Myös Antinkulman liikenne puhutti.

Lue Antinkulman liikenteestä lisää alempana.­

17.4. 6:00

Vaikea paikka oli esimerkiksi Sääksmäentien ja Apiankadun risteys (yllä) keskustassa, ja ajoradan yläpuolelle olikin luvassa ryhmittymismerkit vuonna 1971. Kiireelliseksi kohteeksi oli katsottu myös Sääksmäentien ja Kaapelintien risteys.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset