Rikkinäinen vaate saa Tarja Matikaisen käsissä uuden elämän – Jo unohdettu taito kannattaa opetella, niin vaatteita ei tarvitse heittää roskiin - Elämänmeno - Valkeakosken Sanomat

Rikkinäinen vaate saa Tarja Matikaisen käsissä uuden elämän – Jo unohdettu taito kannattaa opetella, niin vaatteita ei tarvitse heittää roskiin

Valkeakosken Sanomat julkaisee pääsiäisenä helmijuttuja talven ja viime vuoden varrelta. Tämä juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 13.1. 2021. Kokeneella pitkän linjan käsityöläisellä ja Valkeakoski-opistossa opettavalla Tarja Matikaisella riittää neuvoja parsimiseen ja paikkaamiseen.

Tämän ihanan villatakin Tarja Matikainen osti kirpputorilta vuonna yksi ja kaksi ja löysi kotona sieltä pienen reiän. Hän virkkasi päälle pienen pallon, sitten seuraavan ja lopuksi lähti jo mopo käsistä. Nyt villatakki on kokonaan koristeltu. Kyynärpäistä vuosien käyttö kulutti kankaan ohueksi, joten Matikainen virkkasi niihinkin isot paikat.

4.4. 14:00

Parsiminen ja paikkaaminen ovat Tarja Matikaiselle pääosin käytännön sanelemia juttuja. Hän kun tykkää käyttää vaatteita loppuun asti.

Kotoa löytyy paljon erilaisia kankaita ja muuta materiaalia, sillä Matikainen harrastaa vaateompelua ja käy paljon myös kirpputoreilla. Monen kirpputoriostoksenkin vesilahtelainen on paikannut omaan käyttöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset