Virpomista ei ole kielletty, vaikka pikkunoidat eivät saakaan nyt kyläillä – lähetä meille kuva lasten palmusunnuntaista - Elämänmeno - Valkeakosken Sanomat

Virpomista ei ole kielletty, vaikka pikkunoidat eivät saakaan nyt kyläillä – lähetä meille kuva lasten palmusunnuntaista

Otetaan kaikki keinot käyttöön, jotta palmusunnuntain pikkunoidat, puput, kissat ja muut hauskat hahmot saavat ilon hetkiä ja asiaan kuuluvat herkkupalkkansa. Yhtä tärkeää on se, että virpomisen kohteet saavat jokakeväisen tervehdyksensä.

Opettaja Minna Rintala (takana) järjestää lapsilleen munanmetsästyksen perheen omassa pihapiirissä.

5.4.2020 8:00

Virpominen nyt

Virpojat liikkuvat ovelta ovelle aina palmusunnuntain aamuna, mutta tänä vuonna se ei ole poikkeusolojen takia mahdollista.

Lapset saavat virpoa vain sitä perhepiiriään, jonka kanssa he viettävät muutenkin kaiken aikansa.

Vinkki poikkeusoloihin: Ota virpomaoksa ja mene pihaan, parvekkeelle tai portaalle. Voit sopia kaverin tai naapurin kanssa ajan, jona olet virpomassa. Heiluta oksaa ja lausu virpomisloru.

Pyydä vanhempia kuvaamaan virpominen ja lähetä kuva tai video sukulaisille ja ystäville.

Esimerkiksi lastenkirkko.fi-sivustolla neuvotaan, miten tehdään virtuaalinen virpomisoksa.

Vanha perinne

Virpominen jatkaa kristillisen kirkon ensimmäisten vuosisatojen tapaa muistaa Jeesuksen viimeistä käyntiä Jerusalemissa.

Virpomisessa tervehditään ja siunataan luonnosta löytyvillä oksilla lähimmäisiä ja ystäviä.

Tänään on palmusunnuntai, mutta päivään kuuluvia pikkunoitia ei ilmesty oven taakse virpomaan.

Tamperelainen opettaja ja kolmen lapsen äiti Minna Rintala perusti Facebookiin lapsiperheiden kanavan, jossa on viime aikoina keskusteltu virpomisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset