Nyt puhuvat kenkämoguli Emil Aaltosen jälkeläiset – rikkaus ja kuuluisuus eivät seuraa samassa mitassa neljänteen polveen asti, jättimäinen osakevarallisuus karttuu ulottumattomissa - Elämänmeno - Valkeakosken Sanomat

Nyt puhuvat Sääksmäellä syntyneen kenkämogulin Emil Aaltosen jälkeläiset – rikkaus ja kuuluisuus eivät seuraa samassa mitassa neljänteen polveen asti, jättimäinen osakevarallisuus karttuu ulottumattomissa

Selvitimme, mitä kenkätehtailija ja mesenaatti Emil Aaltosen valtavasta omaisuudesta on jäljellä ja miten Tampereen teollisuusmogulin perintö näkyy hänen jälkeläistensä elämässä.

Ylikartanoa hallitsee nykyään Emil Aaltosen tyttärenpojanpoika Kari Mustakallio. Hän on myös Emil Aaltosen säätiön asiamies.

28.8.2019 10:00

Maalaistie mutkittelee Länsi-Uusimaan kumpuilevassa kulttuurimaisemassa ja paikannimet käyvät koko ajan vieraammiksi: Kiikala, Suomusjärvi ja vihdoin perillä pienen, kauniin järven rannalla lähellä Karjalohjaa.

Täältä aloitamme tutustumisen Sääksmäellä Metsäkansan kylässä syntyneen kenkätehtailijan ja mesenaatin Emil Aaltosen (1869–1949) merkittävään elämäntyöhön ja sen perintöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset