Näin perustat pihalle tai parvekkeelle laatikkopuutarhan - Elämänmeno - Valkeakosken Sanomat

Näin perustat pihalle tai parvekkeelle laatikkopuutarhan, josta on iloa koko kesäksi

Trendikäs laatikkoviljely on helppo tapa perustaa hyötykasvimaa pihalle, terassille tai vaikka kerrostalon parvekkeelle. Monet lajit voi istuttaa jo nyt. Näillä asiantuntijan neuvoilla aloitteleva puutarhurikin saa laatikkoviljelmänsä kukoistamaan!

Laatikkopuutarhan hoitaminen on hauska harrastus koko perheelle. Aatos Järvelä ja Aasa Järvelä pääsivät heti kastelemaan puutarhaneuvoja Heidi Ovaskan neuvoilla perustetun laatikkoviljelmän.

24.5.2020 16:00

Laatikkoviljelemisestä on viime vuosina tullut kotipuutarhojen supertrendi. Lavakauluslaatikoihin perustettuja viljelmiä löytyy niin puutarhoista, kerrostalojen parvekkeilta kuin isojen taloyhtiöiden asfalttipihoiltakin.

Suosio ei ole ihme, sillä laatikkoviljelemisessä on perinteiseen kasvimaahan verrattuna monia etuja: laatikkopuutarhan voi perustaa yhtä hyvin kalliolle, nurmikolle kuin betoniparvekkeellekin, rikkaruohoja ei juuri tarvitse kitkeä, ja laatikon voi sijoittaa sellaiselle korkeudelle, ettei kasveja hoitaessa tarvitse kyykkiä samaan tapaan kuin avomaalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset