Kun Valkeakosken kanava avattiin 150 vuotta sitten, paikalla oli vain piskuinen myllykylä: ”Sitä murrosta ei tämän päivän ihminen voi ymmärtää” - Elämänmeno - Valkeakosken Sanomat

Kun Valkeakosken kanava avattiin 150 vuotta sitten, paikalla oli vain piskuinen myllykylä: ”Sitä murrosta ei tämän päivän ihminen voi ymmärtää”

Tänä vuonna 150 vuotta täyttävällä Valkeakosken ensimmäisellä kanavalla oli merkittävä rooli, kun pienestä myllykylästä kasvoi teollisuuskaupunki.

Valkeakosken vanhan kanavan valmistumisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. 1950-luvulla nykyinen iso kanava korvasi sen, ja 1960-luvulla kuvassa näkyvä vanha kanava täytettiin.­

4.7.2019 18:00

Kartalle 1730-luvulla hahmoteltu vesireitti herättää huvitusta. Päijänteen ja Porin välille on visioitu väylää, joka toteutuessaan olisi kulkenut niin suurten järvien kuin pikkuruisten purojen sekä tietysti Valkeakosken kautta.

Nykypäivänä suunnitelmaa voi kohteliaasti luonnehtia ’toteuttamiskelvottomaksi’. Arkijärkikin sanoo, että rahdin kuljettaminen puroissa olisi ollut mahdotonta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset