Tässä ovat Valkeakosken laavut ja nuotiopaikat - Elämänmeno - Valkeakosken Sanomat

Tässä ovat Valkeakosken laavut ja nuotiopaikat – Retkeilijän mielestä niitä voisi olla enemmän: "Tavalliselle hepulle pitää olla pururatoja ja nuotiopaikkoja, jotta pysyy virkeänä"

Valkeakosken Latu ylläpitää laavua Huhtasaaressa Valmarinniemen virkistysalueella. Aki Lappeteläinen kamppailee tulen kanssa.

15.1.2019 16:00

Aki Lappeteläinen pakertaa nuotiopaikan ympärillä. Huhtasaaren rannassa tuuli puhaltaa, eikä liekki meinaa voimistua. Laavun seinällä roikkuvan vieraskirjan takaa löytyy onneksi sytytyspaloja.

–Uusavuttomille. Eihän oikea retkeilijä tietenkään saisi tämmöisiä käyttää, Lappeteläinen vitsailee.

Täällä pääsee tulistelemaan

Valmarinniemen virkistysalueen saarissa on useita nuotiopaikkoja, keittokatoksia ja laavu. Tulentekopaikoilla on polttopuita, mutta oma kirves voi olla tarpeen.

Lähimpänä rantaa olevien saarien, eli Palusen ja Riuttasaaren, välisellä kannaksella on keittokatos. Riuttasaaressa on kaksi nuotiopaikkaa. Saariin pääsee Valmarinniemen parkkipaikalta jalan kävelysillan kautta.

Viitasaaressa on kolme nuotiopaikkaa. Päärholminsaaressa on keittokatos ja nuotiopaikka. Huhtasaaressa on laavu, kaksi keittokatosta ja neljä nuotiopaikkaa. Pikkusaaressa on nuotiopaikka.

Pikku-, Viita-, Päärholmin- ja Huhtasaaren pääsee talvisin jään kantaessa kävellen, hiihtäen tai kelkalla. Kesällä saariin pääsee vain veneellä.

Korkeakankaalla on nuotiopaikka rinteen vieressä.

Pälkäneen puolella Äimälässä on Pörhölän laavu. Laavulle pääsee, kun ajaa Äimäläntietä kohti Äimälää ja kääntyy ennen Rantalaa oikealle erkaantuvalle metsätielle. Tie kulkee kohti Korkeusvuorta. Laavu näkyy tienvarteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset