Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Kaupallinen yhteistyö: Ravintola Stella - Italialaisuus on hyvää ruokaa ja vahvaa paikallistunnetta

Ennen kuin Annina ja Petri Kerkkänen asettuivat Valkeakoskelle ja avasivat ravintolansa elokuussa 2014, pariskunta oli jo jonkin aikaa katsellut sopivaa paikkaa ja paikkakuntaa hyvän ruoan tyyssijalle. -Ajattelimme, että suurten kaupunkien ulkopuolellakin voi olla hyviä ravintoloita, toteaa ravintoloitsija Petri Kerkkänen lähtökohdista. -Halusimme tehdä ravintolan, jonne on kiva tulla syömään. Lähdimme tekemään kohtuuhintaista ravintolaa, jossa kuitenkin tehdään ruoka omassa keittiössä. -Ajatuksena oli se, että viiden vuoden kuluttua avaamisesta olemme Pirkanmaan tunnetuin italialainen ravintola. Olemme nyt hyvin matkalla siihen tavoitteeseen. -Kaikkein tärkeintä meille on kuitenkin se, että saamme ihmiset tiedostamaan olemassaolomme. Olemmekin jo saaneet toiminnastamme hyvän palauutteen. Ravintola Rusticheria Stellan sydämenä on keittiö, jossa valmistuvat herkulliset pitsat, pastat ja risotot italialaiseen tapaan. Ruokalistan lisäksi Stellan monipuolista tarjontaa edustavat ravintolan puitteet. -Meillä on kattava kokonaisuus, johon ravintolan lisäksi kuuluvat jäätelöbaari, pubi, kabinetti ja terassi. Paikallisuus ja maakunnallisuus ovat italialaisuuden kulmakiviä. Tämä näkyy myös Stellassa. -Italiaisuus tuntuu ja maistuu kaikkein eniten juuri siinä, että ollaan ylpeitä oman maakunnan tuotteista, Kerkkänen kiteyttää. -On aina hyvä käyttää osaavien tekijöiden tuotteita, ja siksi tuotamme esimerkiksi mozzarellan Italiasta. Muuten käytämme paikallisia tuotteita, ja lähituottajilta saammekin lihaa, kalaa ja kasviksia. -Ruokalistaa vaihdamme muutaman kerran vuodessa. Elämme sesonkien mukaan ja käytämme aina sitä, mikä on parhaimmillaan. Kerkkänen kertoo ulkona syömisen kulttuurin virinneen Valkeakoskella ja ihmisten matkustavan ruoan perässä muutenkin aiempaa enemmän, mikä näkyy esimerkiksi maakuntamatkailuna. -Kun tieto mahdollisuuksista lisääntyy, osataan ajaa omasta ympäristöstä myös muualle, hän toteaa maakuntamatkailun lisääntymisestä. -Ja koskilaisille sanoisin, että läheltä löytyy hyvää, Petri Kerkkänen kutsuu nauttimaan italialaisen keittiön antimista. -Ravintola Rusticheria Stella tarjoilee omassa keittiössä valmistettua Italialaistyyppistä ruokaa Valkeakoskella. -Rusticherian rustiikkisuus ja talonpoikaisuus näkyy parhaiten lautasella: kaupunkilaisruokaa maalaistyyliin. -A´la carte ravintolassa on 100 asiakaspaikkaa, kabinetti 52 hengelle, pieni pubi, gelateria eli jäätelöbaari sekä kesäterassi 80 hengelle. -Ravintola Stella on saanut Suomen yritysvaliot –sertifikaatin, joka vahvistaa asiakkaiden tutkimuksessa ilmaiseman tyytyväisyyden. -Auki maanantaista torstaihin kello 10-21 (keittiö 11-20.15), perjantaina ja lauantaina kello 10-23 (keittiö 11-22.15) sekä sunnuntaina kello 12-18 (keittiö 12-17.15). -Yhteystiedot: Torikatu 2, valkeakoski, puh. 0400 906676, rusticheria.stella@gmail.com, facebook.com/stellaravintola.